SEGRE

ERTO a les concessionàries de zona blava i autobusos de Lleida

UGT veu “il·legal” el de busos i n’exigeix la “retirada immediata”

Una dona puja a un autobús per la porta posterior, ahir.

Una dona puja a un autobús per la porta posterior, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concessionària del servei urbà d’autobusos de la capital, Autobusos de Lleida- Moventis, i la que gestiona la zona blava, Estacionamientos y Servicios (Eysa), han presentat Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) com a conseqüència de l’afectació econòmica provocada per les mesures aplicades per reduir la propagació del coronavirus. El gerent d’Autobusos de Lleida, Carles Soldevilla, va afirmar que han disminuït un 61 per cent el servei, de manera que han optat per aplicar un ERTO a la plantilla, composta per 126 empleats, que divendres encara gestionaven. Va explicar que la meitat dels treballadors estaran prestant el servei mentre l’altra no treballarà, situació que variarà per setmanes de manera que comportarà una rotació de la plantilla.

El sindicat UGT va exigir ahir la “retirada immediata” de l’ERTO d’Autobusos al veure’l “il·legal”. Considera que les “empreses amb licitació” no poden acollir-se a aquesta figura i va posar aquesta situació “en coneixement de l’autoritat laboral i de l’empresa”. “Està més encaminat a aconseguir un estalvi del servei públic mitjançant la suspensió parcial del contracte, que a verificar i quantificar les possibles necessitats econòmiques del servei”, va remarcar.

Pel que fa a Eysa, el gerent, José Luis Gonzalo, va indicar que, després de rebre el vistiplau de la Paeria, ahir van presentar l’ERTO, que afecta només els vigilants de la zona blava. I és que la Paeria va acordar la setmana passada deixar fora de servei les zones regulades amb parquímetre de la ciutat mentre es prolongui l’estat d’alarma, de manera que aquests empleats ja s’han quedat de forma efectiva sense el seu treball habitual. Són una vintena dels més de seixanta treballadors que formen la plantilla, va assenyalar Gonzalo, i va dir que l’ERTO no afecta els empleats del servei de grua ni del dipòsit de vehicles.

tracking