SEGRE

ESNOTICIA

Ofereixen vehicles per a sanitaris i ajuda per a una UCI de campanya

La Femel coordina dos oferiments solidaris per a la sanitat.

La Femel coordina dos oferiments solidaris per a la sanitat.FEMEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En temps de pandèmia, ha quedat àmpliament demostrat que la solidaritat es dispara en tots els àmbits de la societat. En aquest sentit, la Federació d’Empresaris del Metall de la província de Lleida (Femel) ha ofert la seua ajuda al sistema sanitari per partida doble. D’una banda, facilitant vehicles per al personal del sector sanitari i, d’altra banda, oferint els serveis de professionals per muntar, en cas de ser necessari, les instal·lacions d’un hospital de campanya a Lleida. La Femel coordina aquestes dos proposates per fer front a l’emergència pel Covid-19. Assegura que ja les ha comunicat a l’hospital universitari Arnau de Vilanova i que els han respost que ho estan sospesant.

La primera de les propostes la lidera Octavi P. Bernal, de Control Motors, i consisteix en la cessió gratuïta de mitja dotzena de vehicles per facilitar la mobilitat del personal sanitari “de forma segura i evitant contagis” durant el temps que es prolongui l’estat d’alarma. Es tracta d’una iniciativa plantejada pel concessionari Hyundai a Lleida, que ja té preparats sis automòbils per a la seua entrega immediata i amb les condicions d’higiene requerides.

La Femel coordina les dos propostes solidàries, que ja han comunicat a l’Arnau de Vilanova

Bernal va detallar que són vehicles de demostració, per exemple, que ara no poden utilitzar i que han netejat i desinfectat a fons per poder utilitzar-los immediatament, en cas de ser requerits pel sistema sanitari.

Va remarcar que actualment no poden obrir els concessionaris i que els tallers tan sols funcionen en cas de reparacions d’emergència, de manera que té cotxes inactius que ofereixen solidàriament per als sanitaris.

Per la seua banda, la segona proposta, coordinada per Joan Fornés, és del Gremi d’Instal·ladors, que es posa a disposició de la sanitat per adequar les instal·lacions necessàries per muntar una Unitat de Cures Intensives (UCI) de campanya a l’equipament que Salut decideixi, en cas de ser necessari per la congestió dels hospitals.

Així doncs, s’ofereixen a gestionar aquesta qüestió “de forma immediata i amb el màxim altruisme que sigui possible, si les circumstàncies extraordinàries així ho requereixen”. La idea és poder muntar instal·lacions d’oxigen, aigua i les que siguin necessàries en un hospital de campanya en molt poc temps. “Des del gremi sabem els que estan capacitats per fer-ho i podria ser una col·laboració de diverses empreses”, va apuntar.

tracking