SEGRE

ESNOTICIA

La velocitat de contagis continua descendint a Lleida i a Catalunya

El risc de rebrot segueix a la baixa al pla i augmenta lleument al Pirineu

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.

Les obres del nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La velocitat de contagis segueix a Lleida a la baixa i també a Catalunya. A la regió sanitària del pla ahir constava una Rt (taxa que indica quantes persones encomana cada positiu) de 0,9, dos centèsimes menys que dissabte. Així mateix, al Pirineu era ahir d’1,25, cinc centèsimes menys.

A Catalunya, l’Rt era de 0,8. De fet, un dels requisits que va posar la Generalitat per a la desescalada era que aquest indicador se situés en 0,8, juntament amb 1.000 casos diaris i 300 ingressats a les UCI. Ahir es van notificar 1.871 positius a Catalunya i hi havia 580 persones a l’UCI (3 menys).

Així mateix, el risc de rebrot va baixar a la regió sanitària de Lleida i ha passat de 576 punts dissabte a 541 ahir. A la regió sanitària del Pirineu, aquest índex va augmentar lleument de 698 a 702. Per comarques, totes tenen un risc alt de rebrot.

No obstant, aquest indicador s’ha reduït a la Segarra i ha passat de 1.217 a 1.186, encara que continua sent la segona comarca amb el risc més alt a Catalunya. Per la seua part, el Pallars Jussà, que dissabte constava com l’única comarca que se situava per sota dels 100 punts, ahir tenia un indicador de 157, però es manté com la menor taxa de Catalunya.

D’altra banda, Salut va notificar ahir de cop 19 morts al pla, que corresponen a morts entre el 7 i el 13 de novembre i 7 dels quals són de residències. Dos d’aquestes persones tenien entre 40 i 49 anys.

També es van confirmar 164 nous positius (141 a la regió sanitària del pla i 23 en la del Pirineu).

En un altre ordre, el segon cribratge a la residència Llar de Sant Josep de la Seu ha detectat 18 positius més, per la qual cosa hi ha un total de 25 casos. D’aquests, quatre són treballadors i la resta, usuaris del geriàtric. Tots els afectats són asimptomàtics, a excepció de dos residents i una treballadora que presenten símptomes lleus, segons fonts mèdiques de la residència.

El centre està sectoritzat i aquesta setmana es duran a terme més proves.

tracking