SEGRE

Inicien els tràmits perquè Lleida guanyi 19 hectàrees que puguin acollir 382 habitatges i 19.000 metres quadrats de superfície comercial

Més enllà de l’església de Montserrat || Pot acollir fins a 382 habitatges i 19.000 metres quadrats de superfície comercial

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de divuit hectàrees de terreny situades al peu de la carretera d’Osca, a partir de l’església de Montserrat, on ara acaba la nova Ciutat Jardí, han iniciat els tràmits per desenvolupar urbanísticament aquesta zona, que constitueix el denominat SUR 32.

A més, aquest SUR engloba un altre àmbit d’1,2 hectàrees sense urbanitzar situades a l’altra punta de Ciutat Jardí, entre l’entorn de la presó i Onze de Setembre. La junta de govern local de la Paeria va tramitar fa uns dies l’aprovació de la constitució de la junta de compensació del pla parcial SUR 32, que és el primer pas.

Fonts coneixedores de l’operació van explicar a aquest diari que propietaris que controlen entre 70 i el 80 per cent dels terrenys han decidit reactivar aquest pla parcial, després que la seua gestació quedés paralitzada fa més de set anys. Van detallar que la idea és completar tots els tràmits urbanístics necessaris perquè d’aquí a dos o tres anys es pugui plantejar la possibilitat d’impulsar la urbanització si la nova Ciutat Jardí ja està plenament consolidada i hi ha bones perspectives que pugui continuar creixent en aquesta zona. Els propietaris compten amb l’assessorament de l’estudi d’arquitectura Arqcoas, que va ser el que ja va dissenyar el pla parcial que va quedar paralitzat.

L’àmbit principal del sector, el situat al costat de l’església de Montserrat, té un sostre edificable d’uns 70.000 metres quadrats, dels quals gairebé 50.000 serien per a ús residencial i 19.000, per a comercial i terciari, que ocuparia la part més pròxima a la carretera d’Osca. En total, podrien aixecar-se fins a 382 habitatges, combinant les unifamiliars amb les plurifamiliars. En principi, la intenció és que disposin d’una zona verda privada més gran que a l’actual expansió de Ciutat Jardí. En l’àmbit situat al costat de la presó, l’ús residencial és mínim, a tot estirar apte per a tres cases.

D’altra banda, la comissió d’Urbanisme de la Paeria va debatre la setmana passada l’aprovació inicial d’un pla que preveu construir cinc habitatges unifamiliars i un edifici no residencial al carrer Baldomer Gili i Roig, en el tram entre els carrers Enric Farreny i Arborètum de Ciutat Jardí. 

tracking