SEGRE

Els acomiadaments d'interins a la Paeria, als tribunals

Façana de la seu principal de la Paeria.

Façana de la seu principal de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cessament de tres funcionaris interins de la Paeria, dos d’Urbanisme i un altre de Protocol, ha acabat als tribunals al presentar els afectats un recurs contenciós administratiu, i alhora ha generat un enfrontament entre la tinenta d’alcalde de Recursos Humans, Jordina Freixanet, i el PSC.

Aquest ha sol·licitat al vicesecretari general un dictamen sobre si els decrets amb què es van tramitar són vàlids, ja que van ser firmats per Freixanet, i demana determinar si “té competències pròpies o delegades”. Els socialistes afirmen que l’informe d’un lletrat conclou que el decret del 2019 pel qual Pueyo li va delegar competències en personal no inclou la del cessament de funcionaris.

Destaca que una sentència del TSJC anul·la l’article del reglament de les borses d’ocupació temporal de Lleida que establia com a causa de cessaments dels interins l’existència d’un informe negatiu. Precisament, Freixanet va replicar que aquesta sentència revoca el cessament d’una conserge interina, per no haver compert els seus deures, que va firmar el llavors alcalde Fèlix Larrosa el 2018. “Ara hem de donar compliment a aquesta sentència”, va assenyalar, i va apuntar que aquest acomiadament “hauria d’haver-se tramitat com un expedient disciplinari”.

Sobre els tres cessaments posteriors amb la seua firma, va afirmar que “són molt diferents” perquè es tracta “de nomenaments de reforç”. Va dir que la sentència no parla de les competències de qui firma els decrets i que les seues són les mateixes que tenia Montse Mínguez quan era la tinenta d’alcalde de Recursos Humans.

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, demana “claredat” i si hi ha més casos.

tracking