SEGRE

URBANISME POLÈMICA

Sergi Talamonte s'absté de defensar la Paeria a la junta de Torre Salses

Postius va votar 'no' a accions dels propietaris contra el consistori i ell es va abstenir || Nova dissensió al govern la vigília que aprovi la reparcel·lació

Sergi Talamonte.

Sergi Talamonte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte, del Comú de Lleida, que ha fet bandera de l’oposició frontal al projecte de la zona comercial de Torre Salses, va protagonitzar ahir la sorpresa a la reunió de la junta de compensació del SUR 42, on estan representats els deu propietaris dels terrenys de la zona d’expansió entre la Bordeta i Magraners en què està ubicat aquest pla.

I és que Talamonte, que va assistir-hi com a president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (és propietària de terrenys), va optar per l’abstenció, en lloc del no, quan es va votar el punt de l’ordre del dia que faculta el president de la junta a adoptar les accions que consideri necessàries contra l’ajuntament en el cas que aquest continuï paralitzant la tramitació del pla, la qual cosa es va aprovar per àmplia majoria. Per la seua banda, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que hi va participar en representació de l’ajuntament, va votar no.

Paradoxalment, el Comú va exigir fa tres setmanes públicament responsabilitats a Postius al considerar que no havia fet prou per impedir la tramitació d’aquest pla. Un portaveu del Comú va indicar que Talamonte va optar per l’abstenció “després que l’amenacessin [a la reunió] des d’Eurofund [promotora de la zona comercial] de denunciar-lo personalment, i davant d’aquest supòsit ha considerat que no li corresponia pronunciar-se”.

Un altre dels acords als quals va arribar la junta de compensació del SUR 42 és que encarregarà un estudi sobre els danys econòmics “que s’estan generant per la injustificada demora de l’ajuntament” en la tramitació dels expedients de Torre Salses.

En aquest sentit, la gran majoria dels propietaris no van dubtar a qualificar d’“intolerable” aquest retard en la tramitació urbanística del pla de reparcel·lació i van expressar el seu malestar als representants de l’ajuntament. Al seu torn, la junta confia que la junta de govern local d’avui aprovi el pla de reparcel·lació de la zona després que els tècnics municipals n’avalessin la legalitat i que no hi ha cap motiu jurídic per no aprovar-lo.

Per tot plegat, els propietaris de terrenys de Torre Salses van demanar que “els següents expedients que s’hagin de tramitar segueixin el seu curs sense més dilacions”. El pronunciament de la junta de propietaris arriba després que el dia 23 de juny el govern decidís deixar sobre la taula el pla de reparcel·lació al presentar el Comú un informe que sostenia que havia que reiniciar tota la tramitació del projecte perquè no comptava amb avaluació ambiental. No obstant, la junta de govern local aprovarà avui el pla amb total seguretat després que els tècnics municipals hagin conclòs que la petició del Comú no té base jurídica. Ara, el dubte és quina postura adoptarà el Comú, que ahir a la nit havia de decidir la seua assemblea i que pot provocar una altra gran crisi en el tripartit.

tracking