SEGRE

BARRIS CENTRES DE CULTE

Clausuren una església evangèlica a Pardinyes per vulnerar la normativa

A l'antic Bricorama, després que Paeria constatés deficiències de seguretat

L'edifici que acollia la botiga Bricorama.

L'edifici que acollia la botiga Bricorama.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va ordenar el 5 de desembre la suspensió immediata de l’activitat que l’Església Evangèlica Catedral de la Família exerceix al carrer Pere de Cavassèquia numero 2, on abans hi havia la botiga Bricorama, després d’inspeccionar el local i constatar que incompleix la normativa. Aquesta decisió ha estat presa arran que el 29 de novembre s’incoés un expedient després que la Guàrdia Urbana aixequés una acta de queixes per sorolls procedents de l’església. Els tècnics municipals la van inspeccionar posteriorment per acreditar si les obres per condicionar el temple i l’activitat que s’hi du a terme s’ajustaven a les comunicades a la Paeria per obtenir el permís.

En la inspecció, els tècnics van constatar diverses modificacions respecte a les condicions indicades als expedients d’obres i per exercir l’activitat de culte. Van comprovar que s’utilitzaven espais que no estaven previstos a l’expedient, i que aquesta incloïa documentació gràfica que no es corresponia amb la situació real del local i que tampoc s’havien executat les obres necessàries. A més, van veure que a la zona que estava descrita com a espai de culte i accés hi ha un bar i serveis higiènics i no disposava de llums d’emergència ni cartells d’evacuació.

A més, algunes sortides no estaven operatives i algunes portes comunicaven a un espai sense sortida i no estaven senyalitzades. Altres deficiències són que els elements de protecció manual contra incendis tampoc estaven degudament instal·lats ni senyalitzats, i que malgrat que la comunitat religiosa disposa d’instruments musicals i micròfons amb altaveus, al recinte no hi havia cap limitador acústic. Per tot això, els tècnics van concloure que s’ha ocupat una extensa part de l’edificació sense disposar del títol habilitant i sense complir les condicions de seguretat, la qual cosa va derivar en l’ordre de tancament.El rector i responsable de l’església, Felipe Olivera, va dir que “només faltava posar la senyalització d’emergència”, una cosa que va assegurar que ja s’ha fet, “per la qual cosa l’acta de Paeria està aixecada”, va afirmar, mentre que el consistori va dir que l’ordre de tancament continua vigent.

Fins al febrer no tornaran a celebrar actes de culte “perquè volem fer canvis i cal fer obres”. Així, de moment, l’església continuarà celebrant els seus actes a l’antic local, a l’adreça Rosa Parks, 14.

tracking