SEGRE

POLÍGONS PROMOCIÓ ECONÒMICA

La Generalitat frena el centre logístic entre Lleida i els Alamús al prioritzar Torreblanca

Ofereix als seus promotors que la gran terminal ferroviària prevista sigui la del futur gran polígon al costat de l'N-240 || Ponentia està disposada a col·laborar si se solucionen els problemes de mobilitat

Els terrenys on es farà el polígon de Torreblanca, al costat de la carretera de Tarragona, l’N-240.

Els terrenys on es farà el polígon de Torreblanca, al costat de la carretera de Tarragona, l’N-240.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte d’un gran centre logístic de 243 hectàrees ubicat a la partida de Moradilla, entre Lleida, els Alamús i Bell-lloc, sembla que ha entrat a la via morta perquè la Generalitat considera que no és una ubicació idònia per diversos factors i prioritza que aquest tipus de servei estigui enclavat al futur gran polígon de Torreblanca, al costat de la carretera de Tarragona N-240. Així ho van confirmar a aquest diari tant fonts de l’administració com de l’empresa promotora del primer projecte, Ponentia Logístics. A més, van assenyalar que hi ha converses entre les dos parts perquè sigui Ponentia la que es faci càrrec d’implantar la gran estació ferroviària de mercaderies prevista a Torreblanca, de característiques similars a la que havia projectat a la Moradilla.

Aquest posicionament de la Generalitat ha comportat que el pla director urbanístic d’activitats econòmiques de la plana de Lleida només inclogui l’avaluació ambiental del polígon de Torreblanca, malgrat que la seua introducció engloba l’àrea de Moradilla perquè així figurava als acords dels ajuntaments de Lleida, els Alamús i Bell-lloc i de la mateixa comissió territorial d’Urbanisme que va motivar la redacció d’aquest pla director. En aquest sentit, fonts municipals van indicar que la Generalitat ha pres aquesta decisió perquè els terrenys de Moradilla estarien afectats per un corredor de protecció ambiental i perquè alguns informes previs no avalarien aquest projecte.Per la seua part, representants de Ponentia van puntualitzar que entenen que el projecte és perfectament viable, però van reconèixer que la Generalitat els ha ofert col·laborar amb el desenvolupament del polígon de Torreblanca i van assenyalar que les converses per dur-lo a terme són fluides

La partida de Moradilla estaria afectada per un corredor de protecció mediambiental

Tal com va publicar aquest diari, el pla d’aquest polígon inclou una terminal ferroviària de mercaderies de fins a 1,5 quilòmetres de longitud, igual que la que estava plantejada a la Moradilla. Ara bé, Ponentia destaca que cal resoldre el problema de mobilitat que suposa que la carretera d’accés a Torreblanca, l’N-240, només tingui un carril per sentit, quan la terminal prevista a Moradilla estaria ubicada entre l’autovia i l’LL-11, sengles vies de dos carrils per sentit.

Per això, veu indispensable millorar els accessos, inversió que hauria d’anar a càrrec de l’administració. Mentre la gran terminal ferroviària de mercaderies de Lleida encara està molt lluny de poder ser una realitat, els tràmits urbanístics per a la que promou Ponentia a Tamarit de Llitera continuen avançant a bon ritme i l’inici d’obres està previst per a finals de l’any que ve. Estarà enclavada en un centre logístic de 130 hectàrees –113 menys de les que es projectaven a Moradilla– que comportarà una inversió de setanta milions d’euros i la creació d’uns 2.000 llocs de treball.

Puigneró presenta avui el pla del nou polígon

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, presentarà avui dimecres a la Cambra de Comerç de Lleida l’avanç del pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) de la plana de Lleida. Un projecte que establirà les bases per poder construir el polígon logístic i industrial de Torreblanca i Quatre Pilans, que està previst al costat de la carretera de Tarragona N-240. També participarà en la presentació del projecte l’alcalde, Miquel Pueyo.

tracking