SEGRE

NORMATIVA

Tanquen un pub a la Zona Alta de Lleida per no tenir permís i ser il·legalitzable

La Paeria constata que funcionava com a tal tot i que només tenia llicència de bar

Exterior del local que la Paeria obliga a suspendre l’activitat.

Exterior del local que la Paeria obliga a suspendre l’activitat.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat el tancament d’un bar musical situat al número 6 de Sans i Ribes, a la Zona Alta, després de comprovar que efectuava aquesta activitat quan només tenia llicència de bar. L’expedient que ha donat peu a aquesta decisió es va obrir arran que un veí presentés una queixa pel soroll del local–denominat Lux– a finals del mes de desembre, la qual cosa va motivar una inspecció de la Guàrdia Urbana que va constatar l’existència d’aquest problema. Llavors, el titular de l’establiment va notificar a la Paeria la seua voluntat de resoldre aquest problema instal·lant un limitador de so connectat al sistema de control online d’aquest tipus de dispositius.

Unes setmanes després, l’ajuntament va verificar que no havia portat a terme aquesta actuació i, a més, quan va revisar la documentació vinculada a aquest local va detectar que només tenia permís de bar, per la qual cosa no podia funcionar com a pub. No només això, sinó que és inviable que pugui aconseguir la llicència de bar musical, perquè l’ordenança que regula els establiments de pública concurrència estableix que no n’hi pot haver cap de nou a menys de 50 metres de distància d’altres que ja acullin activitats recreatives i musicals, i en aquest cas n’hi ha un just al costat.Per tot això, la Paeria ha decretat la suspensió de l’activitat de bar musical per no tenir permís i ser a més il·legalitzable. Afegeix que el tancament del local al públic s’haurà de mantenir fins que el titular acrediti que compleix totes les condicions necessàries per poder funcionar com a bar, per a la qual cosa necessita aportar la comunicació de canvi de titular que hi ha hagut en el negoci, un certificat tècnic que ha instal·lat tot els elements necessaris per a aquesta activitat –una inspecció de la Guàrdia Urbana va constatar que no tenia ni cuina ni tan sols una cafetera–, i que compti amb el limitador de so connectat a la plataforma online de control.

Així mateix, el departament d’Urbanisme ha derivat la resolució al de Seguretat Ciutadana perquè procedeixi a l’obertura d’un expedient sancionador per una presumpta infracció greu. A finals de febrer, l’ajuntament va dictar una sanció de 6.000 euros al titular del local ubicat al número 47 del carrer Sant Martí, a la Zona Alta, per funcionar com a bar musical quan només té llicència de bar.

tracking