SEGRE

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Cada setmana una dona mor a mans de la parella o exparella, amb 39 víctimes enguany

Representa set mortes més que en les mateixes dates del 2016 i a més han perdut la vida set nens || Tan sols cinc de les assassinades mantenien o havien comptat amb alguna mesura de protecció

Foto de família del dia que es va aprovar el pacte contra la violència de gènere al Congrés.

Foto de família del dia que es va aprovar el pacte contra la violència de gènere al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les víctimes mortals per violència de gènere ascendeixen a 39 en el que va d’any, set més que l’anterior en aquestes dates, segons l’última actualització estadística de la delegació del Govern central contra la Violència de Gènere. És la xifra més alta d’assassinats masclistes a data de 4 d’octubre des de l’any 2014. No s’ha inclòs encara en aquest llistat la dona i el seu nadó morts diumenge a Barcelona després de rebre els trets suposadament de la seua exparella, que es va suïcidar després. Segons fonts del ministeri de Sanitat el cas és investigat encara. Si es confirmés, les xifres de nens i dones mortes per aquesta xacra s’elevarien a 7 i 40, respectivament.

També es continuen investigant tres casos més, a la Llagosta, Redondela, (Pontevedra) i Mogan (Las Palmas). De les 39 assassinades, només quatre tenien assignades mesures de protecció, i una altra les va tenir però les hi van treure. Una d’elles va demanar protecció i no la va obtenir. Aquests assassinats han deixat orfes 19 menors d’edat. La majoria dels agressors, i de les víctimes, són de nacionalitat espanyola, 28 i 27 respectivament. En la majoria dels casos, 25, vivien junts. Només 7 dones van denunciar els seus agressors. Hi va haver vuit agressors que van intentar suïcidar-se i no ho van aconseguir i vuit més que sí que van aconseguir treure’s la vida.

Els assassinats masclistes han deixat dinou orfes menors d’edat

D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialista prepara una bateria d’iniciatives per demanar explicacions a la ministra Fátima Báñez sobre el recurs presentat per la Seguretat Social per impedir, segons els socialistes, que tres menors orfes vegin incrementada la seua pensió d’orfandat fins al 52% de la base reguladora.

En un comunicat, la portaveu socialista d’Igualtat Ángeles Álvarez demana a la ministra “que doni instruccions” a la Seguretat Social per retirar el recurs a la sentència que ordenava incrementar les pensions d’orfandat a tres menors que van quedar orfes després que la mare fos assassinada pel pare, com va dictar el 7 de juliol passat el jutjat social número dos de Toledo.

Segons els socialistes, “amb el seu recurs, la Seguretat Social actua contra els acords del pacte contra la violència” i puntualitza que per a la Seguretat Social augmentar la prestació del 20 al 52 per cent de la base reguladora “ni tan sols implica un augment de despesa, ja que el pare va deixar de percebre la pensió de viudetat al ser condemnat per haver assassinat la seua parella”

D’altra banda, un agent de l’Ertzaintza fora de servei va detenir aquest dimarts passat en un pàrquing públic d’Amurrio (Àlaba) un home de 25 anys per agredir la seua exparella amb un tornavís.

Pel que fa a l’últim cas de violència masclista amb víctima mortal a Miranda de Ebro, a Burgos, no consten denúncies de la víctima cap a l’agressor. Aquest últim crim deixa orfes un nen de 15 anys i un altre de 19. L’assassí va ser detingut hores després de la troballa del cadàver i ahir a la tarda esperava declarar en dependències policials.

Apunyala la seua dona davant de la filla petita a Majadahonda El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Majadahonda, de Violència Sobre la Dona, va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home acusat d’apunyalar la seua dona dimarts a la matinada a la localitat. Fonts judicials van assenyalar que l’home va colpejar al cap i va apunyalar la dona en presència de la seua filla.

tracking