SEGRE

Nuet afirma que jutge del Suprem va assegurar: "Això no és l'Audiència Nacional"

S’ha mostrat convençut que, finalment, els membres del Govern quedaran en llibertat

Joan Josep Nuet ahir a la nit a Madrid

Nuet afirma que jutge del Suprem va assegurar: "Això no és l'Audiència Nacional"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, ha afirmat aquest divendres que el jutge del Tribunal Suprem "ha donat mostres evidents que vol desescalar judicialment el que està passant" i que va assegurar als membres de la Mesa en començar el judici: "Això no és l’Audiència Nacional".

En declaracions a Rac1, Nuet ha insistit que el jutge va actuar "de forma impol·luta i amb amabilitat absoluta des del minut zero" amb els membres de la Mesa, i que els va assegurar que el que havia passat amb els exmembres del Govern i els dirigents independentistes empresonats "no havia de passar allà".

El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot ha opinat que "no hi havia dubte" sobre la voluntat del jutge que cap d’ells entrés a la presó, especialment la presidenta del Parlament, el que hauria significat, segons Nuet "simbolitzar que s’havia empresonat al 'procés'" una imatge que "el jutge del Suprem no volia donar".

Nuet ha expressat la seua indignació a la nit que Carme Forcadell ha passat a la presó, el que ha afirmat "és el preu a pagar per quedar lliure avui", però ha afirmat que la presidenta del Parlament "serà lliure avui i els mitjans la podran fotografiar passejant per Madrid", la qual cosa resultarà en "un missatge d’esperança".

Així mateix, Nuet ha criticat l’actitud del fiscal, al qui ha acusat de "criminalitzar l’independentisme", un assumpte pel qual s’ha mostrat "molt preocupat", i que una de les coses va propiciar la seua llibertat sense fiança va ser el fet que ell "no fos independentista".

El membre de la Mesa s’ha mostrat convençut que, finalment, "els membres de la Mesa, del Govern, i els que són a Bèlgica quedaran al carrer", encara que ha afegit que és un camí "ple d’injustícies". "El país -ha afirmat- necessita que traguem el millor del nostre raciocini per sortir d’aquesta situació".

tracking