SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Massacre en un tiroteig als EUA

Almenys tretze morts, inclòs un policia, en una festa en un bar de Califòrnia || Un exmarine va accedir al local mentre disparava i és un dels morts

El xèrif Dean informa la premsa del tiroteig al bar Borderline a la localitat de Thousand Oaks.

El xèrif Dean informa la premsa del tiroteig al bar Borderline a la localitat de Thousand Oaks.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tretze persones, inclòs un policia, van morir ahir en un tiroteig en un bar de la localitat californiana de Thousand Oaks on se celebrava una festa juvenil, van informar les autoritats nord-americanes. L’autor del tiroteig Ian Long, un exmarine de 29 anys, també va morir, en un enfrontament amb la policia després de la massacre que hi va haver a la sala de ball del bar de country Borderline, a uns 55 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles, que va deixar també una dotzena de ferits.

Geoff Dean, el xèrif del comtat de Ventura, on es troba el local, va informar que el seu “número dos” és una de les persones mortes. Va morir a l’hospital al qual havia estat traslladat després de rebre diverses ferides de bala a l’ingressar al lloc del succés.

La majoria dels joves que estaven al local en el moment de l’atac tenien entre 19 i 26 anys

“No tenim idea si hi ha una vinculació terrorista o no”, va assegurar el xèrif, que va indicar que la majoria de les persones que hi havia al lloc en aquell moment eren joves d’entre 19 i 26 anys. Al cap d’unes hores es va saber que l’exmarine patia estrès posttraumàtic.

Les informacions sobre un tiroteig al Thousand Oaks Bar and Grill, que s’ubica en una zona considerada molt segura i en el qual hi havia centenars de persones en el moment de l’incident, van sorgir cap a les 23.20 hora local (7.20 GMT).

Segons els testimonis, es van sentir diversos trets a l’interior del local, cosa que va provocar el pànic i que molts dels clients s’abalancessin a la sortida mentre d’altres buscaven refugi. “La gent provava de sortir per les finestres”, va relatar un testimoni.

Segons alguns testimonis, l’autor dels trets portava una arma semiautomàtica i anava vestit tot de negre. Va entrar al local disparant al porter de l’establiment i a la caixera, dos persones joves. Pel que sembla l’atacant va llançar també granades de fum mentre disparava desenes de trets.

A l’establiment, el més gran de música en viu de la zona i especialitzat en música country, en el qual també es porten a terme espectacles amb comediants, se celebrava una festa per a universitaris al moment del tiroteig.

tracking