SEGRE

SUCCESSOS RESCAT

La troballa d'un cabell del nen de dos anys al pou, principal avanç en la recerca del petit

Els equips de rescat ultimen els preparatius per obrir túnels per arribar fins al menor, atrapat des de diumenge || Un centenar de persones expressen el seu suport a la família: “Tots som Julen”

Arribada de la tuneladora que seguirà les tasques de rescat del petit Julen.

Arribada de la tuneladora que seguirà les tasques de rescat del petit Julen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La troballa d’un cabell de Julen, al qual es va practicar una prova de l’ADN i es va acarar amb el dels familiars, va ser ahir el principal avanç en una nova jornada de recerca del nen de dos anys que va caure diumenge passat a un pou a Totalán (Màlaga). El director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, va explicar que se li va comunicar a la família que “hi ha restes biològiques amb una altíssima possibilitat que siguin del nen”. Aquesta troballa de restes biològiques de Julen consolida els treballs d’extracció, ja que hi ha “evidència científica que el menor és allà”, va afirmar la subdelegada del Govern a Màlaga, María Gámez.

Fonts de la conselleria andalusa d’Ocupació van assenyalar que la Junta no va tramitar cap permís per excavar el pou en el qual va caure el menor i que en cap departament del govern andalús no consta que se sol·licitessin els permisos necessaris. Fer prospeccions per buscar aigua i excavar un pou similar al de Totalán requereix el permís de Mines, que exigeix abans un projecte específic elaborat per un enginyer, comptar amb director d’obra i assegurança i segellar-lo a l’acabar, segons personal especialitzat de la Direcció General de Mines.

L’empresari que va obrir el pou assegura que va segellar l’orifici i que després va ser modificat

Per la seua banda, Antonio Sánchez, l’empresari que va obrir el pou en què es trobaria atrapat el nen, va assegurar que va segellar l’orifici, “però allò ho han modificat després”, i va indicar que aquesta és la informació que ha facilitat a la Guàrdia Civil.

Els treballs de rescat van començar ahir amb la preparació de les plataformes de treball. Els tècnics que participen en el rescat van descartar momentàniament la succió del material sòlid de l’interior de la prospecció i van emprendre la construcció d’una plataforma necessària per habilitar els dos túnels per accedir on es creu que està el menor.

El responsable del Col·legi d’Enginyers de Camins a Màlaga, Ángel García, va explicar que es procedirà a “encamisar” el pou original, que “està despullat” i va afegir que generalment “en aquests pous s’hi acaba posant un tub, però no estava encamisat”.

Els professionals del dispositiu de recerca viuen aquestes tasques “com a una cosa personal”, segons va expressar un dels integrants de l’operatiu de rescat.

Ahir a la tarda, entorn d’un centenar de persones, tant nens com joves i persones grans, van caminar des de la localitat fins als voltants del lloc on desenvolupen les tasques de rescat amb pancartes com “Tots som Julen”.

El cas de Julen ha traspassat l’àmbit nacional i ha arribat a protagonitzar informacions a la premsa internacional com al Frankfurter Allgemeine Zeitung alemany.

tracking