SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Quim Torra critica la falta d'inversió del Govern central a la xarxa de Rodalies

Quim Torra, a la inauguració de línia L10 de Metro, a Barcelona.

Quim Torra, a la inauguració de línia L10 de Metro, a Barcelona.TWITTER @GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va criticar ahir falta d’inversió del Govern central en Rodalies i la va contrastar amb l’aportació de la Generalitat a infraestructures de Metro i Ferrocarrils: “Sempre trobem a faltar l’Estat, que no hi és mai.”

A l’inaugurar l’estació Provençana de l’L10 Sud del Metro amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, Torra va titllar d’indignant la situació i va dir que “l’Estat no ha construït cap quilòmetre de Rodalies des del 1978, mentre que la Generalitat ha fet més de 30 quilòmetres de Metro i Ferrocarrils des del 2011 en una situació econòmica molt adversa”.

A més, va recordar que els comptes que el Govern ha plantejat aquesta setmana al Parlament inclouen inversions de 53 milions d’euros més per a Ferrocalils.

“Quan les institucions van juntes, podem complir els compromisos que volem”, i va recordar Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Josep Rull, que van projectar la posada en marxa d’aquesta estació i de l’L10 Sud. El president va retre d’aquesta manera homenatge als exconsellers empresonats i als dirigents sobiranistes a l’estranger, i va reiterar que pateixen una situació injustificada.

tracking