SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Diana va ser asfixiada amb una brida, segons els forenses

Jose Enrique Abuín.

Jose Enrique Abuín.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip forense que va realitzar l’autòpsia de Diana Quer i el grup de pèrits encarregat de revisar aquest treball a petició de la família de la víctima coincideixen en el fet que José Enrique Abuín, àlies El Chicle, va matar la jove amb una brida i no amb les mans, com ell sosté. Així ho van afirmar ahir a la vuitena sessió del judici per la mort de la noia el 2016. Els forenses van indicar que Diana Quer tenia trencat l’os hioide del coll, fet que prova que va patir una forta pressió que és “compatible amb l’ús de la brida” ja que és “gairebé impossible” que l’acusat pogués exercir tanta força.

Malgrat que sí que van coincidir en aquest punt, els metges van mostrar discrepàncies respecte a si Diana va ser violada abans de morir o no. Un dels forenses va afirmar que la jove presentava a l’àrea genital un “edema important”, concretament als llavis majors, una inflor compatible amb un acte sexual amb violència, però això no es va incloure a l’informe final perquè “preguntaven per les lesions”. D’altra banda, els forenses també van utilitzar un teorema matemàtic basat en algoritmes per argumentar que el mòbil del crim era sexual.

El fiscal demana rebaixar de set a sis anys la petició de presó per als quatre acusats

En un altre ordre de coses, ahir va quedar vist per a sentència el judici contra quatre membres de La Manada per abusar sexualment d’una noia el 2016 a Pozoblanco. A l’últim torn de paraula un dels acusats, el Prenda, va reconèixer que va gravar el vídeo dels fets i el va distribuir “sense coneixement” dels altres.

Quant a la petició de pena, la Fiscalia va rebaixar la seua de set a sis anys de presó. Per la seua part, les acusacions van mantenir set anys i la defensa, l’absolució.

tracking