SEGRE

PANORAMA

Fiscalia s'oposa a un permís a Sànchez perquè no es penedeix

Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Barcelona s’ha oposat al permís de 72 hores que la junta de tractament de la presó de Lledoners va proposar concedir a l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat Jordi Sànchez, a l’entendre que no mostra “cap tipus de penediment” ni segueix programes de reeducació.

A l’informe, a més, el fiscal afirma que el permís seria “prematur”, “injustificat” i “improcedent”, una cosa que ja va assenyalar la setmana passada per rebutjar una sortida de tres dies que la presó va plantejar per al líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La junta de tractament de la presó de Lledoners, on tots dos compleixen nou anys de condemna per sedició durant l’1-O, va ser precisament la que dijous passat va permetre als Jordis sortir entre setmana per poder treballar o realitzar tasques de voluntariat, una mesura d’aplicació immediata però que ha de ser avalada pel jutjat de vigilància.

Els arguments que la Fiscalia esgrimeix per oposar-se als permisos de 72 hores fan preveure que també s’oposi a flexibilitzar el seu règim penitenciari mitjançant l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari proposats per Lledoners.

Igual com amb Cuixart, el Ministeri Públic afirma que Sànchez no ha mostrat “cap tipus de penediment” dels fets pels quals va ser condemnat ja que manté que “no van ser violents sinó un simple exercici de drets fonamentals”.

Segons el fiscal, en les seues entrevistes amb els tècnics de la presó, l’exlíder de l’ANC només admet que canviaria algun dels fets pels quals va ser condemnat, concretament haver pujat al vehicle de la Guàrdia Civil en l’escorcoll del 20-S al departament d’Economia de la Generalitat, perquè ho considera una “falta de respecte” a la policia, de forma que opina que “no hi ha una veritable assumpció delictiva”.

tracking