SEGRE

ESNOTICIA

Salut intensifica la detecció dels asimptomàtics amb més tests massius

A Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès || Vergés afirma que la pandèmia va “molt a la baixa” a Catalunya i que la tendència és “molt bona”

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va posar en marxa ahir els dispositius per practicar proves massives de detecció del coronavirus a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès. A diferència dels tests que es van efectuar la setmana passada a Sabadell, Ripollet i Terrassa, que es van fer en carpes habilitades amb aquesta finalitat i que es dirigien específicament a la població jove, en el cas del municipi del Barcelonès no es discriminarà la població per edat, però es focalitza en els veïns dels barris Llatí i Fondo. En aquestes àrees s’ha detectat en els últims dies una relaxació de les mesures per evitar contagis. A Vilafranca del Penedès, en canvi, els PCR es practicaran persones d’entre 19 i 40 anys que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància o sense portar la mascareta. La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que l’objectiu dels tests a la capital de l’Alt Penedès és determinar si existeixen brots al municipi perquè s’han detectat molts positius però, a excepció dels que estan vinculats al dinar familiar celebrat al juliol, la resta han estat tractats com casos aïllats.

Amb tot, Vergés va assegurar que la tendència de la pandèmia a Catalunya és “molt bona” perquè va “molt a la baixa”. Arran d’això, la Generalitat va notificar ahir 863 nous casos de coronavirus, amb la qual cosa la xifra total ascendeix a 107.520. També hi va haver cinc defuncions, que eleven les defuncions per Covid fins als 12.827, dels quals 7.042 es van produir en hospitals.

Espanya va sumar ahir 8.600 nous casos, amb la qual cosa ja es voregen els 323.000 infectats

La major part dels positius detectats en les últimes hores es van registrar a Aragó, Euskadi i Madrid.

També es van comptabilitzar 73 defuncions més. D’aquestes, 65 es van produir en els últims set dies, amb la qual cosa la xifra total de víctimes mortals ascendeix a 28.576.

Simón avisa de la possibilitat de confinamentsEl director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va advertir ahir que, entre les mesures per fer front al coronavirus, es manté la possibilitat d’imposar nous confinaments allà on sigui necessari per controlar la transmissió, i va recordar que en la majoria dels casos els jutges ho han avalat. El ministeri de Sanitat va sumar ahir 8.618 nous casos de coronavirus a Espanya, dels quals els 1.486 s’havien diagnosticat en les vint-i-quatre hores anteriors a la publicació de les dades. Ja són 322.980 els infectats, la segona xifra més elevada del continent, només al darrere de Rússia.

tracking