SEGRE

TRANSPORT MARÍTIM

Intent fallit de reflotar el vaixell per reobrir el canal de Suez

Les autoritats egípcies no aconsegueixen permetre el trànsit de 300 vaixells bloquejats || Encallat des del passat dia 23, té més de 400 metres d'eslora

Imatge aèria del vaixell que està encallat al canal de Suez des del passat dimarts 23.

Imatge aèria del vaixell que està encallat al canal de Suez des del passat dimarts 23.EFE/EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats egípcies van intentar ahir de nou reflotar el gran portacontenidors Ever Given, de bandera panamenya, encallat al canal de Suez des del passat dia 23, per permetre el trànsit dels més de 300 vaixells a l’espera, tot i que fins ara els intents no han tingut èxit malgrat la marea alta. “L’operació de remolcat programada s’ha ajornat de les 16.00 hora local a les 22.00 aprofitant les condicions de marea favorables”, va indicar Leth Agencies, una firma que ofereix serveis logístics en canals i estrets.

Un dels avanços que es van portar a terme de la nit de dissabte a diumenge va ser el d’alliberar tant el timó com les hèlixs del vaixell, segons va indicar la companyia de serveis marítims Gulf Agency Company (GAC), amb seu a Dubai i que opera al canal. El cap de l’Autoritat del Canal de Suez, Osama Rabie, va informar en un comunicat que ja s’havien dragat 27.000 metres cúbics de sorra de la riba en la qual està encallada la proa del vaixell i s’ha arribat a una profunditat de 18 metres en aquest punt, que habitualment és de pocs metres.

Va afirmar que continuen els treballs per desencallar l’Ever Given les 24 hores del dia i que es faran “treballs de dragatge durant el dia i maniobres de tracció per part dels remolcadors en els moments compatibles amb les condicions de les marees”.

En aquest sentit, les autoritats es van mostrar optimistes aquest cap de setmana, coincidint amb la lluna plena i la pujada de les marees, però de moment la naturalesa no ha ajudat a desencallar el gegantí vaixell, que té de 400 metres d’eslora. Mentrestant, es continuen acumulant vaixells a les dos entrades del canal, tant a la del mar Roig com a la Mediterrània, i encara que algunes naus ja han desviat les seues rutes per circumval·lar l’Àfrica, segons Leth Agencies, ja n’hi ha 327 que es troben a la cua.

Maersk, la principal naviliera que opera al canal de Suez, va assenyalar que, una vegada s’hagi alliberat el pas, es requeriran entre tres i sis dies per desfer l’embús generat. .

Per la seua part, el port jordà d’Aqaba ha preparat un pla de contingència de cara a l’arribada de vaixells quan el canal de Suez es desbloquegi.

tracking