SEGRE

MUNICIPIS PARTICIPACIÓ

Cervera obre la política municipal a la participació dels veïns

Els residents a la capital de la Segarra parlaran al ple i hi haurà actes públics de ‘control’ al govern || Per la seua part, la capital de l’Urgell prepara la normativa

El president de l’EMD del Talladell, amb les quatre propostes a votació per a l’escut local.

El president de l’EMD del Talladell, amb les quatre propostes a votació per a l’escut local.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tàrrega i Cervera obriran la política local a la participació dels veïns, a través de nous reglaments per regular-la. A la capital de la Segarra, la Paeria preveu aprovar aquest mateix mes un canvi en el reglament orgànic municipal per incloure-hi la intervenció dels ciutadans en les sessions del ple. A l’ajuntament de la capital de l’Urgell, la redacció de la nova normativa es troba encara en un estadi preliminar i l’equip de govern no pot precisar encara com s’articularà la intervenció dels veïns. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va avançar que, amb la reforma del reglament orgànic, els veïns podran prendre la paraula al ple una vegada s’hagin debatut tots els punts de l’ordre del dia. Les intervencions, va afegir, s’hauran de limitar a qüestions relacionades amb els temes que s’hagin tractat durant la sessió plenària.

Almenys quatre audiències Royes va destacar que aquesta voluntat de donar veu a la ciutadania s’estendrà també al nou reglament de participació ciutadana, que es troba en l’última etapa del procés de redacció i que preveu almenys quatre audiències a l’any en les quals l’equip de govern s’haurà de sotmetre a les preguntes i al control per part dels veïns: una amb motiu dels pressupostos municipals; una altra sobre el desenvolupament del pla de govern; una tercera sobre la rendició de comptes de cada exercici, i una quarta sobre temes generals de la ciutat. Val a recordar que la Paeria ja organitza audiències públiques informals, així com reunions anuals amb veïns de barris i nuclis agregats.

tracking