SEGRE

JUSTÍCIA PANDÈMIA

Aïllat un mòdul de la presó Ponent per un brot de Covid-19

Cinc interns i un professional han donat positiu i només dos han mostrat símptomes lleus || S'ha fet un cribratge i s'han pres les mesures previstes

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció del Centre Penitenciari Ponent ha aïllat el mòdul 3 de la presó després de detectar un brot de Covid-19 amb cinc reclusos i un professional que han donat positiu, segons ha pogut saber aquest diari. Concretament, divendres van donar positiu un professional i cinc interns, dels quals dos presentaven símptomes lleus, mentre que els altres eren asimptomàtics, segons va confirmar a aquest diari la conselleria de Justícia. Fonts del departament van explicar que “no es tracta d’un brot perquè són molt pocs casos, s’ha aïllat el mòdul i s’han pres les mesures corresponents”.

El ministeri de Sanitat considera que es tracta d’un brot de coronavirus si en l’episodi del qual hi ha tres o més persones confirmades de Covid-19 que estan relacionades entre si, com seria aquest cas. L’aïllament afecta uns vuitanta interns, a qui ahir es va fer un cribratge. Per la seua part, des del sindicat CSIF van comentar que “s’ha dotat els funcionaris amb el material de protecció adequat previst”.

A més, van afegir que “la situació de confinament suposa una càrrega addicional de tensió al centre penitenciari, però la reacció ha estat molt ràpida”. A la presó s’han produït diversos incidents en les últimes setmanes (vegeu el desglossament).A Catalunya hi ha una altra presó que està patint un important brot. Es tracta de Brians 2, a Barcelona, que ja suma 243 casos, vuit mòduls aïllats i sis confinats.

El departament de Justícia va anunciar divendres la suspensió de les visites presencials. És a dir, no són permeses les comunicacions orals ni els vis-a-vis íntims ni les visites de familiars en aquesta presó. Han passat a ser per videoconferència i es doblen les trucades, de 10 a 20 de setmanals.

També queden suspesos els permisos de sortida, així com l’entrada de tot personal extern a la presó, incloent serveis religiosos, de mediació cultural i col·laboradors i voluntaris. Totes aquestes mesures afecten tota la presó.

Els sindicats han convocat una nova protesta per a aquest dijous

Els sindicats CSIF, CCOO, UGT, Intersindical, Acaip i IAC-CATAC van anunciar per dijous vinent una nova concentració per protestar per la situació d’inseguretat que afirmen que viuen els treballadors del centre.

Es van manifestar la setmana passada a les portes de la presó i dijous vinent ho faran davant dels jutjats de Lleida. Afirmen que les agressions han augmentat un 66% en els últims anys i que es menyscaba l’autoritat dels funcionaris, “que pateixen un risc constant de patir una agressió física”. Entre les reivindicacions, van exigir la dimissió de la direcció.

Van demanar també un pla de xoc per poder remodelar el centre i un augment de personal. La setmana passada un intern va cremar la seua cel·la i dies enrere va ser agredit un cap de mòdul.

tracking