Bojan Krkic, en una acció del partit d’ahir davant del Celta.

El Celta va aconseguir la primera victòria de la temporada al derrotar ahir a Balaídos l’Alabès (1-0), gràcies a un gol de l’uruguaià Maxi Gómez, en un partit poc vistós en el qual la punteria del conjunt gallec va contrastar amb la falta de pegada en atac dels visitants, que segueixen sense puntuar en aquesta Lliga. A l’equip de Vitòria va debutar el lleidatà Bojan Krkic, que ha arribat cedit per l’Stoke anglès per reforçar el joc d’atac dels bascos. El Celta va recuperar l’equip de la primera jornada –van tornar els centrals Cabral i Fontás–, encara que, per la baixa d’última hora de Radoja, amb la novetat de Lobotka al centre del camp. Els primers minuts van mostrar el Celta que vol Unzué: un equip que acapara la possessió de la pilota i la treu jugada des de darrere per iniciar els seus atacs. Però aquesta idea futbolística es troba en època de construcció, encara poc rendible en atac i castigada pels desajustos defensius.

La seua producció ofensiva es va reduir en els primers vint minuts a un parell de llançaments fluixos de Maxi Gómez i Jozabed. Els errors defensius van ser més preocupants. L’Alabès estava còmode, ben posicionat. Va cedir la pilota però va tenir les millors ocasions.

La primera va ser un mà a mà de Bojan contra Sergio (min. 14): una pèrdua de pilota de Iago Aspas a prop de l’àrea vitoriana va continuar amb una passada llarga de quaranta metres cap a Bojan que va enxampar descol·locada la defensa però va arribar lent i amb dubtes davant del porter gallec, que va evitar el gol amb una cama salvadora. Uns minuts més tard, després d’una bona diagonal de Pedraza, una altra vegada Bojan va malgastar una gran oportunitat davant de Sergio (min.24).

El que sí que va marcar va ser Maxi Gómez per al Celta, al minut 33 i, encara que tots dos equips van gaudir d’ocasions, el lluminós ja no es mouria i els punts es van quedar a Vigo.