MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ALEMANYA

Desena 'pole' seguida de Màrquez a Alemanya

Àlex també arrancarà avui des de la primera posició en la cursa de Moto2

Marc Màrquez analitza amb el seu equip el rendiment durant la sessió classificatòria del GP d’Alemanya.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez no va defraudar ahir les expectatives i va aconseguir ahir la seua desena pole al circuit de Sachsenring, escenari del GP d’Alemanya de MotoGP. Aquesta marca el situa a només una pole del rècord de l’australià Mick Doohan, amb 58 a la categoria reina. En el primer intent de volta ràpida, Marc va firmar un crono d’1:20.575, que el va situar líder de la sessió, amb gairebé dos dècimes sobre Àlex Rins. A la segona sortida va aconseguir un nou rècord absolut de la pista (1:20.215), mentre Danilo Petrucci tenia una picabaralla amb Joan Mir, al qual va estar a punt de clavar una manotada. Amb el lleidatà al taller, Jack Miller es va posar segon i Màrquez va tornar a la pista, però es va adonar que Maverick Viñales semblava estar esperant-lo i va aguantar rere d’ell. Encara quedaven dos voltes ràpides i allà va arribar un espectacular duel entre Marc i Fabio Quartararo, que es va acabar decantant a favor del lleidatà amb un altre rècord del circuit, 1:20.195. La tercera plaça va ser per a Maverick Viñales, amb Àlex Rins a la segona línia al costat de Jack Miller i Cal Crutchlow. Les Ducati oficials van acabar molt enrere i amb problemes, Petrucci dotzè i Dovizioso, fora de la segona classificació, tretzè. “Estic pilotant molt bé i des del primer entrenament lliure em sento còmode. Hem estat provant els diferents pneumàtics i algunes coses diferents de la moto, per anar comparant. Fins i tot en l’entrenament cronometrat hem continuat fent proves per entendre millor com funcionaven. Tot és al seu lloc, però Viñales i Quartararo són molt ràpids i no podem perdre’ls de vista. La pole ha estat possible, però veurem si podem guanyar”, va assenyalar Marc.

Àlex Màrquez també partirà avui des de la pole en Moto2, en una sensacional remuntada des de la Q1. El de Cervera, que sortirà per primera vegada des del més amunt de la graella aquest curs, parteix de la millor forma per recuperar un liderat de la general que se li va escapar a Assen per una caiguda a dos voltes del final. Luthi, el líder, va ser dotzè.

El lleidatà pot batre un rècord de Giacomo Agostini Marc Màrquez pot superar avui un rècord del mític pilot italià Giacomo Agostini, campió del món a la categoria reina en vuit ocasions. El lleidatà, que porta nou victòries consecutives al circuit de Sachsenring (una en 125 cc, dos en Moto2 i sis en MotoGP), superaria en cas de guanyar avui el registre d’Agostini al circuit finlandès d’Imatra, on va guanyar entre el 1965 i el 1973 (en 350 cc i 500 cc). A més, igualaria Valentino Rossi en victòries en un mateix circuit competint en MotoGP (7), una cosa que l’italià ha aconseguit a Espanya, Itàlia i Catalunya.