ATLETISME MUNDIAL DE DOHA

García Bragado, vuitè en 50 km marxa amb 49 anys

Li dóna plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio, on es retirarà amb cinquanta

Jesús Ángel García Bragado en un instant de la prova del Mundial d’Atletisme de Doha.EFE

Jesús Ángel García Bragado va protagonitzar ahir una nova gesta a l’acabar, amb 49 anys, vuitè en els 50 quilòmetres marxa al Mundial d’Atletisme de Doha. Aquest lloc de finalista li dóna al madrileny plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio, en els quals el campió del món el 1993 posarà fi a una dilatada carrera amb cinquanta anys. En la seua tretzena participació en un Mundial, Chuso García Bragado va resistir a les extremes condicions a la zona Corniche de Doha –31 graus i un 71% d’humitat– per acabar entre els finalistes de la prova masculina.

Per la seua part, la plusmarquista nacional de la distància Julia Takacs aconseguia acabar a la mateixa plaça a la cita femenina (4:38:20), i la catalana Mar Juárez va firmar una meritòria desena posició (4:39:28). A la prova masculina també hi van participar el debutant Marc Tur, que va acabar dinovè, i José Ignacio Díaz, que no va aconseguir acabar.

D’altra banda, la jornada d’ahir també va tenir un altre nom destacat, el del gallec de 21 anys Adrián Ben, que va assolir la final dels 800 metres. Ben va acabar quart de la seua sèrie però va aconseguir plaça per a la cursa definitiva per temps al polvoritzar amb 1:44.61 la seua millor marca personal i també la millor marca que ha aconseguit mai un espanyol en un Mundial. A més, el gallec acaba amb un una sequera de 28 anys de participació espanyola en la final de la prova de les 800 metres, ja que des del 1991 amb Tomàs de Teresa ningú aconseguia classificar-se.

També va destacar durant la jornada d’ahir l’estrena en un Mundial del relleu 4x400 mixt, prova en què Estats Units va establir el rècord mundial. El conjunt nord-americà, format per Wilbert London, Allyson Felix, Courtney Okolo i

Michael

Cherry va batre el seu propi rècord, que havien establert en semifinals, a la final quan van aturar el cronòmetre en un temps de 3:09:34.

En una altra de les proves destacades, la jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce es va convertir en la nova reina de la velocitat al penjar-se la medalla d’or als 100 metres llisos femenins. La jamaicana va aconseguir a més la millor marca de l’any amb un temps de 10.71.