ELS DETALLS

El VAR torna a vestir de blanc el clàssic

Una doble agafada entre Ramos i Lenglet la va resoldre el videoarbitratge amb un penal per al Madrid que va resultar decisiu || Ansu, el millor dels blaugranes

Ansu Fati, que li va guanyar la partida a Sergio Ramos en el gol, va ser el millor dels blaugranes ahir al clàssic.EUROPA PRESS

El VAR va tornar a fer acte de presència per aliar-se amb el Reial Madrid, assaltar el Camp Nou (1-3) i maquillar la crisi blanca, després de validar un penal del tot inexistent i que va acabar dinamitant el clàssic del silenci. Ahir es va repetir la història. Va tornar a entrar d’ofici i l’àrbitre, al comprovar les imatges, va concedir un penal que Sergio Ramos va transformar a l’inici de la segona meitat, just quan el Barça estava acorralant els blancs a la seua pròpia àrea. El Barça, que no encadenava dos derrotes des de l’abril del 2016, va sentir el cop i ja no va reaccionar. El Madrid va créixer i va sentenciar el partit al minut 90, en una acció de Luka Modric. Des de la temporada 2015-16, no guanyaven els blancs al Camp Nou.

Va ser un matx amb un futbol atípic en un clàssic atípic. Dos gols els primers vuit minuts i una sensació de desconcert, de joc vertical. L’argument del partit no es basava a dominar la situació, sinó a aprofitar l’error del contrari. Va ser valent Ronald Koeman en l’alineació. Va posar dos menors de 18 anys (Pedri i Ansu Fati) a l’equip titular, però també Sergiño Dest, que es va estrenar a la banda dreta i va ser del millor del Barça. Messi no era la referència, sinó Ansu; Coutinho acompanyava a la mitjapunta i Griezmann ho veia des de la grada.

El Madrid, sense Modric, necessitava reivindicar-se i va tardar molt poc a fer-ho. Va aprofitar Benzema, que va ser dels millors de l’equip, una jugada a l’espai i l’entrada entre els dos centrals de Fede Valverde per donar una assistència de luxe, liquidada de la millor manera per l’uruguaià (0-1). En cinc minuts, els de Zidane semblaven haver desmuntat el Barça. Però al cap de tres minuts va aparèixer Messi i la seua connexió amb Jordi Alba. L’argentí va habilitar el lateral, que va entrar com un ganivet per l’esquerra i la seua assistència va ser aprofitada per Ansu Fati. El del planter, excels, va superar en la carrera Sergio Ramos i va col·locar el peu perquè la pilota no tingués cap punt de connexió amb Courtois, sinó amb la xarxa (1-1).

Messi va reclamar els focus com només ell sap fer-ho i aviat va inquietar Courtois amb un mà a mà en el qual va deixar clavat Ramos amb un dríbling però va topar amb el porter belga, que va evitar un gol cantat. I a la següent jugada, el Madrid va poder fer l’1-2 després d’una connexió entre Kroos i Benzema, que va solucionar Neto per al Barça. El partit era pura adrenalina per a l’enuig de Koeman i Zidane, els plans del qual s’havien esfumat del paper per a sort de l’espectador.

Al descans es va arribar sense més sobresalts. A tot estirar una acció que el VAR va comprovar a l’àrea del Madrid i l’exuberància de Benzema i d’Ansu Fati, present i futur de LaLiga. El Barça va rematar més a porta i el Madrid va tenir més la possessió, si bé als de Ronald Koeman els va fallar sobretot l’aposta per Pedri, que ahir no va aportar el que s’esperava al primer temps.