El Barça perd davant l'Olympique de Lió a la final de la Champions League femenina

Les culers cauen amb un 3-1 davant d’un Olympique que recupera el seu domini a Europa

El Barça ha estat lluny de poder retenir la seua corona de campió d’Europa en el futbol femení després de perdre a la final de la 'Champions League' davant de l’Olympique de Lió (1-3), en un partit disputat en el Juventus Stadium i on les franceses han manat al marcador des de molt aviat.

El quadre de Jonatan Giráldez ha perdut la il·lusió molt aviat quan als 6 minuts ha encaixat el primer gol de la tarda. Una puntada d’Amandine Henry -que ha entrat per tot l’escaire - ha deixat sense resposta un Barça que ha anat despertant a poc a poc.

L’Olympique ha continuat fent mal amb el seu futbol de bandes, quan ha arribat el 0-2 gràcies a un centre exquisit de Melvin Malard que ha rematat de cap Ada Hegerberg.

Finalment el 0-3 passada la mitja hora després d’una pèrdua d’Irene Paredes, que ha intentat aclarir sense èxit i el Lió n'ha tret molt profit. Macario només ha hagut d’empènyer el cuir -lliure de marca- al segon pal. Un gol que ha enfonsat el Barça durant el que restava de la primera part. Això sí, amb una finestra a l’esperança.

Aquesta finestra l'ha obert Alèxia Putellas amb l’1-3, a poc per al descans, gràcies a un rematada al primer contacte després d’un centre magnífic de Graham Hansen, una de les jugadores més encertades del partit. Tanmateix, la reacció del Barça -traduït al marcador- s'ha quedat allà i no ha anat a més.

I això que les de Giráldez -invictes en Lliga tot el curs- han apretat amb diverses jugades clares de gol. Una d’elles en botes d’Oshoala, que ha acaabat en fora de joc, i a deu minuts per al final amb un tret de Crnogorcevic, que ha anat fregant el pal més allunyat de la porteria defensada per Endler. La sort estava tirada i no hi ha hagut més opcions de portar el xoc a la pròrroga. El Barça s'ha bolcat en els minuts finals, però l’Olympique ha tirat d'ofici i d’experiència.

L’electrònic del Juventus Stadium ja no s'ha mogut, i com va passar a la final de 2019, la 'Champions', per sisena vegada en els últims set anys- viatja fins Lió. Les jugadores de l’Olympique han demostrat que són les reines absolutes del 'Vell Continent’.