ELS DETALLS

El Llista segella el primer triomf

Derrota el Vilafranca en un partit en què va haver de remuntar un 1-0 i que no va poder sentenciar fins als últims minuts || Un golàs de Sergi Folguera va capgirar el marcador i Paiva va firmar un doblet

Joan Cañellas celebra eufòric el gol que va marcar i que suposava l’1-3 a favor del Lleida Llista.ALBA TARRÉS

El Finques Prats Lleida va aconseguir per fi la primera victòria de la temporada, que el treu de l’última posició a l’OK Lliga. Després d’iniciar la competició domèstica encadenant quatre derrotes, es va imposar ahir per 1-5 a la pista del Vilafranca, un rival acabat d’ascendir i que també arribava al duel sense punts al caseller i que ara es queda últim en solitari. Amb dos equips necessitats, la tensió i els nervis estaven servits.

Tots dos conjunts van sortir a la pista amb l’objectiu d’avançar-se en el marcador, com va demostrar Oriol Vives amb una primera rematada tot just treure de centre. La precipitació marcava les accions i encara que el ritme era molt elevat, el duel transcorria en un anar i venir d’una porteria a una altra, amb poca pausa ni ocasions clares. El Vilafranca va anar aconseguint el control de la bola, cosa que va obligar el Llista a buscar les contres.

Els lleidatans s’haurien pogut avançar als deu minuts. Però Jepi Selva va fallar un llançament directe després d’una clara agafada d’Arnau Ribas a Vives. Jordi Badia també en va tenir una de molt clara un minut després.

Però del possible 0-1 es va passar a l’1-0. Roger Martí va llançar una bola decantada que va superar Elagi Deitg, per posar el partit on menys li convenia a l’equip de Folguera, obligat a remuntar. El Llista es va llançar a l’atac, però el porter Pol Ferrer ho parava tot.

A falta de 5.48 per al final de la primera part va arribar una jugada clau. Atacava el Llista, la possessió se li estava acabant i el portuguès Nuno Paiva va llançar sobre la botzina, i va desviar la bola el porter local, cosa que donava una nova possessió. El mateix Paiva va agafar el rebuig per anotar l’1-1 entre les protestes de l’equip local.

El Llista va tenir l’oportunitat de retirar-se al descans amb avantatge, però Selva no va encertar en una contra (21’). La segona part la va afrontar el Llista amb l’objectiu que el ritme no fos tan esbojarrat, encara que els dos equips van seguir buscant el gol, que evitaven les bones actuacions dels porters. El duel es va posar de cara per als lleidatans gràcies a una genialitat de Sergi Folguera.

Pràcticament des de la meitat de la pista va llançar un potent tret que va superar el porter local per posar l’1-2 al minut 38. La pressió era ara per a l’equip local, que veia que se li acabava el temps. Joan Cañellas va marcar un gran gol per posar l’1-3 (46’) i Jepi Selva i Nuno Paiva, de penal, van tancar l’1-5 que donava al Llista la seua primera victòria.

L’entrenador del Finques Prats Lleida, Albert Folguera, no ocultava la importància de la victòria aconseguida ahir a la pista del Vilafranca. “Són els primers punts i era el que necessitàvem. Havíem de vèncer aquest partit per agafar aire i estar tranquils”, va explicar el tècnic.

“Ha estat un partit de nervis i sens dubte estem entrenant-nos millor del que competim. S’ha notat que hi havia pressió i tensió. Hem de començar a escalar posicions”, afegia.

Folguera admetia que el resultat, 1-5, potser “és excessiu”, però incidia en el fet que “s’ha de saber aprofitar les ocasions i això és el que hem fet al final. També hem tingut més ocasions nosaltres”.Pel que fa a les queixes del Vilafranca arran del primer gol del Llista, que suposava l’1-1 en aquell moment, va dir que “els àrbitres ens diuen que estan seguríssims que és gol. Hi ha una rematada quan s’acaba el temps, la bola la toca el porter, sona la botzina i en aquell moment el compte es posa a zero.

Avui ha anat així i altres vegades és el contrari. Això demostra que és un esport ràpid i que s’ha d’estar pel que s’ha d’estar”, va valorar.Sobre el partit pendent abans de l’aturada, va dir: “Sabem el que hem de fer amb el Caldes i l’aturada ens servirà per carregar les piles de nou, perquè la pretemporada tampoc ha estat com havia de ser.” L’equip rebrà el Caldes aquest dimecres (12.00 hores), en partit endarrerit de la jornada 5.