alt

La selecció d'Argentina s'ha proclamat campiona del món per tercera vegada en la seua història després de superar aquest diumenge a França en la tanda de penals de la final del Mundial de Qatar (3-3, 4-2 en els penals), un partit en el que va arribar a malgastar un 2-0 al descans i en el que, des dels onze metres, es va tornar a convertir en la reina del futbol tres dècades més tard.

Leo Messi, de penal, i Ángel Di María, van avançar al combinat de Lionel Scaloni abans de l'intermedi, però un minut d'inspiració de Kylian Mbappé (min.80 i 81) va condemnar el partit al temps extra. Va ser allà on el seu company del PSG, capturant un rebuig a tret de Lautaro Martínez, va tornar a posar per davant els de Lionel Scaloni en el minut 109, i de nou l'astre francès, completant el seu 'hat-trick', va forçar els penals, on l'albiceleste es va imposar.

36 anys després que Diego Armando Maradona s'abracés al trofeu daurat a l'Estadi Asteca, la 'Pulga' es va fer etern per alçar al cel de Lusail, als seus 35 anys, l'anhelada copa que, ara sí, el posa a l'altura del 'Pelusa' per als seus compatriotes. Un sincer i emotiu homenatge a l'etern '10', mort el 2020.

Amb això, l'albiceleste celebra en gran el seu tercer entorxat (1978, 1986 i 2022) i trenca la maledicció del campió de la Copa Amèrica, que mai fins ara no havia estat capaç de conquerir el següent Mundial. Mentrestant, França es queda sense la possibilitat de revalidar el títol, una cosa que va aconseguir per última vegada el Brasil de Pelé el 1958 i el 1962.

Lionel Messi i els jugadors de l'Argentina posen amb el trofeu de la Copa del Món.

L'Argentina es proclama campiona del mónEFE/ Juan Ignacio Roncoroni

Messi celebrant un gol d'avui, a la final del Mundial de Futbol Qatar 2022

Messi celebrant un gol d'avui, a la final del Mundial de Futbol Qatar 2022EFE/ Juan Ignacio Roncoroni