Un atleta espanyol protagonitza l'arribada a la meta més absurda, però per un motiu de pes

L’atleta espanyol Luis Agustín Escriche s’ha tornat viral pel seu comportament al final de la Mitja marató d’Alcudia. I és que quan el corredor estava a punt de travessar la meta i des de l’organització ja anunciaven la seua victòria, l’esportista va mirar el rellotge i es va aturar just abans de la línia.

“Creua la meta, creua-la. No sabem exactament per què no travessa la meta”, se sent pels altaveus, mentre Escriche demanava calma i es passejava d’un costat a l’altre. Van passar gairebé 30 segons des del moment en què l’atleta va arribar al lloc i, finalment, es va decidir a trencar la cinta del triomf, confirmant una victòria en què gairebé no va tenir competència. Escriche va guanyar la prova amb un temps de 1:08:45 corrent a una mitjana 3:15 min/km amb 2 minuts d’avantatge sobre Agustín Sieres que va entrar en segona posició.

Poc després es va aclarir el perquè d’aquests moviments i va ser que Escriche no va voler endurir gaire el rècord de la prova per poder rebaixar-lo l’any que ve una altra vegada. El premi establert per l’organització a qui bati el rècord és de 150 € però no per a qui guanyi la prova i és per aquesta raó per la qual va voler deixar passar el crono. El rècord anterior estava establert en 1:09:20, per la qual cosa en aquesta edició de 2022 s’ha rebaixat en 35 segons.