SEGRE
Onírica il·lustrada

Onírica il·lustradaSEGRE

Publicado por
Verificado por

Creado:

Actualizado:

El mateix autor reconeix

a la contraportada del llibre que aquest diari en forma de còmic és un viatge al seu entramat neuronal, un seguit d’anècdotes, reflexions i situacions que s’endinsen en els seus pensaments per fondre’s en un llibre que no és a l’abast de qualsevol. De qualsevol autor, vull dir.

Diario de Italia

, que és l’edició en un sol volum del que originalment eren dues entregues diferents: el volum 1, dedicat a les ciutats del nord d’Itàlia, i el volum 2, dedicat a les ciutats asiàtiques de Hong Kong i Osaka. No preguntarem per què utilitza el mateix títol per a dos viatges absolutament antagònics geogràficament, aquestes són les llicències que es poden permetre els autors indiscutibles. D’aparença caòtica, el còmic està recosit de manera que et porta del punt A al punt 5 sense que el lector se senti estafat pel canvi radical de tema i registre. La mescla de records, pensaments racionals i distorsions oníriques de l’autor ens obre les portes de les seues pors i obsessions, convertides en il·lustracions d’una bellesa hipnòtica. El catàleg de personatges que anirem descobrint al llarg del diari va des de la padrina de la seua dona italiana fins a personatges de la mitologia popular japonesa, des de fantasmes de la màfia fins a rates que s’emporten les pors de David B. com el conill atreu la curiositat d’Alícia al país de les meravelles. Si poguéssim gravar els nostres pensaments en un vídeo ens adonaríem que rarament són lineals i coherents, sinó que sovint són fraccionats, dispersos, interpel·lats per terceres persones i connectats amb les zones més fosques del nostre propi cervell. David B. ordena aquest caos i el converteix en una obra entranyable.

Considerat un dels grans autors del còmic francès contemporani, cofundador de l’editorial l’Asociation, que va sacsejar el sector als anys noranta, David B. es caracteritza per una gràfica molt expressiva, utilitzant la fantasia com a filtre per comprendre la realitat. Una forma de viure i veure el món que va consolidar amb

Epiléptico, la ascensión del gran mal

.

Onírica il·lustrada

Onírica il·lustradaSEGRE

Onírica il·lustrada

Onírica il·lustradaSEGRE

tracking