SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Cupatge interterritorial.

Codorníu, una de les marques emblemàtiques en el món del cava i amb una marcada presència a Ponent gràcies a Raimat, ens presenta un producte especial. Es tracta de l’Ars Collecta Grand Rosé, una de les característiques del qual és que naix a partir d’un cupatge de varietats de diferents DO. Així, l’experiència que suposen cinc segles de dedicació al món enològic ha permès crear aquest cava de raïms provinents de dos zones climàtiques diferenciades i de vinyes les varietals de les quals mostren el seu gran potencial. Pinot noir del Segrià (continental), que és la gran protagonista, aporta frescor i potencial d’envelliment; la trepat de la Conca de Barberà, també continental, li proporciona en part el color i, per últim, el toc mediterrani li dóna el xarel·lo del Penedès, que complementen el cupatge.

Els raïms es van recollir en la verema nocturna a començaments d’agost tot aprofitant la temperatura fresca i evitant l’oxidació de les aromes de la fruita. Cal recordar que la campanya del 2015, d’on parteix l’Ars Collecta, es pot qualificar com una de les millors dels darrers anys a la zona de Costers del Segre, amb molt poca pluja. Per elaborar aquest cava, es va cerca l’òptima maduració de la varietat pinot noir perquè aportés el millor potencial de color a la pell dels raïms, a més d’una bona acidesa i un moderat grau alcohòlic.

Després de tot el procés d’elaboració, el resultat és un cava de suggeridor color rosa salmó, amb una bombolla fina i de delicada corona. Al nas se’ns presenta amb aromes intenses de gerds, móra i maduixa, amb un punt cítric que potencia les ja esmentades aromes i aporta frescor. En boca destaquen les notes de fruits vermells pròpies de la varietat pinot noir. Tot plegat el fa ideal per acompanyar aperitius i arrossos de peix, encara que també és perfecte per al salmó o sushi en general i un agradable colofó per a unes postres amb fruites vermelles.

tracking