SEGRE

RÚSSIA

Putin anuncia un pagament mensual als refugiats ucraïnesos fins finals de 2022

Les quantitats podran variar segons la condició personal de cada persona

Putin anuncia pago mensual a los refugiados ucranianos hasta finales de 2022

Putin anuncia pago mensual a los refugiados ucranianos hasta finales de 2022EFE/PAVEL BEDNYAKOV / KREMLIN POOL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president rus, Vladímir Putin, ha anunciat avui un pagament mensual de 10.000 rubles (més de 166 dòlars) als refugiats provinents de les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk, la independència del qual va ser reconeguda pel Kremlin al febrer, i de la resta d’Ucraïna.

La mesura beneficiarà a aquells ucraïnesos que hagin abandonat el seu país amb destinació a territori rus des del 18 de febrer passat, és a dir, una setmana abans de l’inici de l’"operació militar especial" russa a Ucraïna, assenyala el decret presidencial.

En el cas dels invàlids, aquests rebran mensualment 20.000 rubles (més de 330 dòlars), mentre els refugiats que siguin veterans de la Gran Guerra Patria, com es coneix en aquest país la Segunda Guerra Mundial, ingressaran cada mes un subsidi addicional de 5.000 rubles (83 dòlars).

Les famílies amb fills cobraran 4.000 rubles (66 dòlars) per descendent, xifra que augmentarà fins 10.000 si es tracta d’un sol progenitor.

Les dones embarassades tenen dret a un pagament únic de 10.000 rubles mensuals, subsidi que ascendirà a 20.000 rubles després del part.

Al seu torn, Putin va firmar un altre decret en virtut del qual els esmentats refugiats puguin romandre indefinidament en territori d’aquest país sempre que procedeixin al seu registre fotogràfic i dactilar, i se sotmetin a examen mèdic.

Els refugiats procedeixen en la seua gran majoria del Donbás i de les zones ocupades per les tropes russes, la qual cosa inclou també part de la regió del nord de Járkov i les meridionals Jersón i Zaporiyia.

Tots els desplaçats amb destinació a Rússia van haver de passar per camps de filtració, on els homes són escorcollats, despullats i interrogats a la recerca d’antics combatents ucraïnesos.

Part d’aquests refugiats van poder abandonar territori rus amb destinació a la Unió Europea, Amèrica Llatina o els Estats Units.

La campanya militar russa ha obligat milions d’ucraïnesos a abandonar les seues llars, de les quals prop de dos milions es trobarien en aquest país, segons l’ONU.

tracking