SEGRE

El món de l'esport i la salut aposta per les burgers vegetals Amara

Van ser la gran sorpresa de la Mitja Marató de Lleida i ja es poden trobar al PlusFresc i al pavelló Barris Nord en els partits del Força Lleida

Les hamburgueses Amara es poden trobar als supermercats de la cadena PlusFresc.

Burgers vegetals AmaraAMARA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L ’alimentació dels esportistes, així com la ingesta de proteïnes saludables, és fonamental per l’assoliment d’uns resultats òptims. En un context on la consciencia per la sostenibilitat en tots els àmbits és cada cop més important, la proteïna alternativa ha esdevingut una peça clau dins l’àmbit de l’esport i l’activitat física. Si fa uns anys en el món de l’esport es prioritzava la ingesta d’hidrats; ara es destaca la importància de proteïna com un nutrient indispensable. En aquesta línia, el món de l’esport i la salut aposta cada cop més per productes vegetals, sostenibles i saludables que beneficiïn tant al medi ambient com als esportistes. N’és un exemple perfecte les hamburgueses d’Amara; que destaquen per ser baixes en greixos i riques en fibra.

COMPOSICIÓ L’ingredient principal és la soja, oferin tot el gust de la carn però sense colesterol.

Les hamburgueses Amara, de l’empresa lleidatana Zyrcular Foods, ja es poden trobar als supermercats Plus Fresc. A més a més han tingut una gran acceptació entre la comunitat esportiva i el gran públic a través d’un acord de col·laboració amb el Força Lleida, amb la Mitja Marató de Lleida i amb l’esportista d’elit Laia Sanz vinculada estretament amb Coll de Nargó. Davant del consum, cada cop més extens, d’aquest tipus de productes, des de Segre hem contactat amb la directora d’innovació i desenvolupament de Zyrcular Foods, Laia Vergés. Vergés que és nutricionista i tecnòloga dels aliments assegura que “el consum de productes 100% vegetals és una tendència donat que els consumidors estan cada vegada més conscienciats amb la salut, el medi ambient i la sostenibilitat”.

L’esportista d’elit, Laia Sanz.

Els beneficis d’una dieta d’aquest tipus els demostra bé la professional de l’esport Laia Sanz, que en una entrevista en el blog de l’empresa assenyala que “el consum de proteïnes per a un esportista d’elit és vital. Potser abans estava més de moda el consum dels carbohidrats, però avui sabem que la proteïna és molt important i, així com cuidem el nostre descans i el nostre entrenament, cal cuidar la nostra alimentacióLes hamburgueses Amara, la marca pròpia de Zyrcular Foods, companyia de desenvolupament, innovació, fabricació i distribució de productes de proteïna alternativa, son 100% vegetals, però ofereixen tot el gust de la carn, a més de ser un producte altament sostenible i saludable.

L’esportista catalana, en una entrevista a la web de l’empresa, assegura que “les hamburgueses Amara, a part d’estar produïdes aquí, tenen la part positiva dels sabors de la terra, els mediterranis, els que estem acostumats, com la vedella, el pollastre i amb tocs de ceba o de tòfona”. Això, sumat a que és una hamburguesa de producció local, amb una menor petjada de carboni, i menys consum d’aigua en la seva fabricació “fa que sigui un producte perfecte”.

SOSTENIBILITAT Una producció local i menys consum d’aigua en la seva fabricació fan que la petjada de carboni sigui menor

“La sostenibilitat és un tema molt important que, a més, considero que tots, cada cop, hi estem prenen més consciencia sobre la importància de cuidar al planeta. I és quelcom que s’està veient reflectit a tots els sectors, no només a l’alimentació i al Motor Sport, on ha canviat la manera de veure-ho, competir i buscar noves formes. Al final, volem cuidar al màxim possible el medi ambient per tenir un planeta per molt temps”, conclou Sanz que també competeix en curses de vehicles elèctrics. L’ingredient principal de les hamburgueses Amara és la soja i, a més de ser altes en proteïna, son riques en fibra i sense colesterol. Per això, a més a més de ser un dels millors productes pel consum d’esportistes també ho són per consumir en família.

Amara donant suport a la Mitja Marató de Lleida.

En aquesta línia, la directora d’innovació i desenvolupament de la companyia, Laia Vergés, subratlla que “la clau per seguir una dieta equilibrada es basa en la combinació de varis aliments. En aquest sentit els anàlegs de proteïna vegetal son una molt bona opció per totes les edatsper tots els beneficis que ens aporta”. A més a més, les burgers són considerades productes clean label, que es tradueix com a ‘etiqueta neta’, és a dir, etiquetes senzilles, fàcils d’entendre i amb pocs ingredients.

Les hamburgueses d’Amara, amb el Força Lleida i la Mitja de Lleida

Recentment, la marca de productes de proteïna alternativa d’Amara s’ha convertit enguany en patrocinador oficial del Força Lleida, el club professional de basquet de la ciutat. Així, a cada partit on es juga com a local, al pavelló Barris Nord, els assistents als partits de LEB Or tenen l’oportunitat de tastar i degustar les hamburgueses vegetals Amara com a part de l’oferta gastronòmica. A més a més, les hamburgueses d’Amara també han estat presents a l’última edició de la Mitja Marató de Lleida i on més de 1.200 persones van poder degustar-les. A més, han tingut una gran acceptació entre la comunitat esportiva del Ekke Viding, el gimnàs local de Lleida, on forma part de la seva carta en el restaurant i s’han organitzat barbacoes per a tornejos de pàdel.

Acord de col·laboració amb Força Lleida.

tracking