SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

En l’edició de dissabte, SEGRE aportava dues notícies de primer ordre periodístic, tot i el període vocacional. La primera, que la Paeria perdrà el 50% de la inversió prevista en el Pla de Barris de Magdalena-Noguerola per fer millores integrals; la segona, que municipis de Lleida signen convenis amb les Diputacions de Girona i de Tarragona per rebre suport en l’administració electrònica.

En tots dos casos veiem que hi havia recursos econòmics (recaptats amb els nostres impostos) per invertir en la millora de la qualitat de vida i dels serveis públics: la primera per convocatòria i la segona pels fons directes que rep la Diputació. En el cas del Pla de Barris, és flagrant l’oportunitat perduda de refer un barri que perd vitalitat i qualitat any rere any.

Davant d’aquests fets, ens hem de preguntar què passa en aquestes dues administracions (i de retruc, a la Generalitat, ja que és la impulsora del Pla de Barris) perquè no compleixin aquells mandats que els són encomanats. L’Ajuntament ha de vetllar per la qualitat de vida dels seus barris i la Diputació ha de donar suport als municipis petits. Si no ho fan havent-hi recursos, per a què serveixen?

Aquesta aparent deixadesa, ho sé, és responsabilitat dels anteriors equips en llurs administracions (hi ha hagut canvis després del cicle electoral) i, per tant, em sorprendria que sortissin Àngel Ros, Fèlix Larrosa i Joan Reñé a rendir comptes. Ara que comença una nova legislatura, ciutadania i quart poder deixarem que passi el mateix? O vigilarem de ben a prop el poder?

tracking