SEGRE

JAUME DE LLEIDA

El pas a nivell de la C-13 a Térmens

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Ignoro en la seva totalitat el Pla de Carreteres que té plantejat la Generalitat per a la nostra demarcació lleidatana. Com a usuari, vaig aplaudir al seu moment la construcció del tram d’autovia C-13 com a variant, en principi, del pas de la carretera pel mig de Vilanova de la Barca, perquè creia que a continuació anirien construint-se (en funció de la disponibilitat econòmica del moment, evidentment) altres trams, per descongestionr i facilitar el trànsit, sobretot, entre Lleida i Balaguer.

L’absurd del cas és que per molts pocs metres aquest nou tram d’autovia (es podria dir que es repeteix el cas de la famosa A-14 entre Alguaire i Almenar? Us en recordeu?) no arriba a eliminar el pas a nivell de Térmens, cosa curiosa, ja que posats a fer, ¿què costava sobrepassar el pas ferroviari i així millorar senzillament la seguretat del vial, que és en definitiva la funció que ha de complir una autovia?

¿És que, dic jo, expropiar un tram de la Bòvila (just on acaba el tram actual d’autovia) era contraproduent per algun interès en concret? Voldria que per part del Departament corresponent se’ns donés als usuaris, si més no, alguna explicació al respecte. Ja entenem que per raons pressupostàries de la nostra Generalitat, el projecte de continuar l’esmentada autovia resti per molt temps al calaix fins a èpoques millors, però ¿se’ns podria dir per què no es va voler fer-la arribar per suprimir el pas a nivell?

tracking