SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Els estudis que s’han fet en moltes altres ciutats demostren que com més pacificada, agradable i segura és una zona en la qual es pot passejar (i anar i arribar en bici també), més possibilitats comercials té. Per tant, el mite popular que la gent que arriba en cotxe gasta més no és cert i, en tot cas, els problemes seran per altres aspectes.

A Lleida tenim exemples força clars: algú s’imagina ara els carrers Alcalde Costa, Fleming, la zona de l’Auditori o fins i tot el carrer Major (!) altre cop plens de cotxes i amb les voreres estretes? De veritat algú pot pensar que la vianalització d’aquests carrers ha reduït les vendes del comerç de la zona?

Per altra banda, desplacem-nos a “l’autopista urbana” que és ara Príncep de Viana. És aquest carrer ple de cotxes, doncs, un lloc que afavoreix el comerç? I per què penseu que regularment es fan mercadets als carrers o places en els quals les persones poden passejar i mirar tranquil·lament si no perquè tot això augmenta les vendes?

Lleida disposa de grans aparcaments gratuïts i de pagament que en pocs minuts caminant et porten a diverses zones comercials de la ciutat. Si, a més a més, tinguéssim carrils bici connectats a tots els carrers principals segur que tot plegat reforçaria el potencial comercial de Lleida. A tot arreu clarament la direcció és aquesta.

Ens enorgullim de tenir un dels eixos comercials més llarg de tot Europa i, en canvi, per culpa de la por i la pressió de pocs, l’administració dubta de potenciar la pacificació de més carrers que la ciutadania havíem començat a recuperar durant els mesos següents al confinament.

De veritat som capaços de renunciar a tenir més espais verds, més parcs, més carrils bici, voreres més amples, carrers segurs i vianalitzats per una por irracional (i a més errònia) que si hi ha menys cotxes pels nostres carrers ningú hi vindrà a comprar?

tracking