SEGRE

Plataforma per unes festes cíviques de Pardinyes

Rèplica a la comissió de festes d'Orvepard

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Arran de la notícia que vau publicar amb declaracions d’un membre d’Orvepard sobre la ubicació de les penyes durant les festes del barri, la Plataforma de veïns per unes festes cíviques de Pardinyes volem fer les següents puntualitzacions: - Aquest membre d’Orvepard afirma que “las opciones para movernos eran pocas y una de ellas era la actual ubicación de las firetes de las fiestas de Lleida en la antigua Hípica, pero este solar no está en el barrio”.

Cal dir respecte d’aquesta afirmació que:

La comissió de festes d’Orvepard, organitzadora de les festes, en cap moment va plantejar una ubicació alternativa per a les penyes –enguany més de trenta– durant les reunions que vam mantenir en el Consell de barri durant tres reunions dutes a terme a finals del 2019 i el mes de gener del 2020.

- Que les úniques alternatives que es van plantejar, més de cinc, van ser proposades per la Plataforma per unes festes cíviques, a saber: una primera, plaça del Palau de congressos de la Llotja; en segon llocel solar del mercat de fruita i verdura de dissabte; en tercer lloc, l’espai del carrer Girona al costat de l’escola Riu Segre; en quart lloc, el solar a la cantonada de Josep Pallach/carretera Corbins i finalment l’espai de l’Hípica. Les quatre primeres tenien el vistiplau del Servei d’Obra Pública de la Paeria i se cercaven sempre propostes fora de façana d’habitatges perquè l’afectació als veïns fos nul·la. Per tant, és totalment inexacte que hi hagués “poques alternatives”. Allò que sí que es va constatar va ser la nul·la voluntat de la comissió de festes d’Orvepard d’arribar a un acord amb els veïns afectats per l’actual espai de penyes en un lloc diferent. Durant l’any passat vam aconseguir dur a terme un procés de mediació amb la Paeria per intentar arribar a un acord per aconseguir el desplaçament d’aquesta activitat, del qual però, finalment, només ha quedat una reducció d’horaris a l’espai de penyes totalment insuficient perquè es mantenen les greus afectacions sobre:

- Encesa de barbacoes situades a menys de 500 metres de la Mitjana;

- La brutícia de tota mena que generen les tres mil persones que, segons els organitzadors, arriben a reunir-se en aquest cul-de-sac del barri;

- El soroll, amb un nivell molt per sobre del permès al pla acústic de la ciutat, quan es col·loquen altaveus al costat dels habitatges funcionant a qualsevol hora del dia i de la nit malgrat els horaris establerts;

- L’afectació de la mobilitat durant els deu dies de tall de carrer que s’autoritzen;

- Degradació de l’avinguda Pearson pels abocaments incontrolats als escocells i a l’enrajolat de greixos, cendres decarbó i, en general, sobre el mobiliari urbà i la vegetació de la zona.

- Malbaratament d’aigua de boca utilitzada en petites piscines; etc.

Tot això cau de la normativa amb les excepcions que marca l’ordenança de civisme de la ciutat quan parla de “festes populars”. Inaudit. Allò que més sobta és l’immobilisme que manifesta Orvepard per trobar solucions que no assenyalin any rere any els mateixos veïns que fa més de vint anys que patim els efectes d’una activitat de la qual també en voldríem gaudir sense que afectés negativament ningú i arribar a casa i poder descansar sense pensar que hi viuen nens petits, gent gran o persones que han de treballar. S’han de valorar altres ubicacions amb la finalitat de no perjudicar sempre els mateixos veïns: divertir-se sense molestar i ser festa per a tots.

Encara és hora que cap zona del barri s’ofereixi a acollir la zona de penyes, així com l’espai de l’escenari principal del qual no entenem que enguany, i a aquestes alçades, no es pugui donar a conèixer la seva ubicació quan ja hi ha prou evidències que assenyalen un lloc concret.

tracking