SEGRE

Francesc Montardit Bertral

Seguretat a l'Horta

President de la Comissió de l’Horta FAVLL

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Com a president de la comissió de l’Horta de la FAVLL em trobo amb la necessitat de fer-vos arribar aquestes reflexions i comentaris sobre el tema de la seguretat a la nostra Horta de Lleida. Primer que res, tota la solidaritat amb les víctimes dels robatoris i vull mencionar el fet que jo també formo part d’aquesta llista. Val a dir que, quan em van entrar a robar, es va activar l’alarma i es van evitar mals majors.

Des de la comissió de l’Horta (on estem representades totes les associacions veïnals de l’Horta) no hem deixat mai de banda el tema de la seguretat: No hem parat fins a tenir les càmeres amb lectors de matrícules. Fem una reunió periòdica (cada mes i mig) amb representants de Mossos i Guàrdia Urbana. Els agents de proximitat (tant Mossos com Guàrdia Urbana) estan en contacte directe amb els presidents i presidentes de les nostres entitats. Hem aconseguit que es posi una patrulla de Mossos dedicada a l’Horta en jornades de vuit hores. T

enim un grup de WhatsApp en què estem permanentment passant i rebent informació a nivell de seguretat i també hi ha els Mossos de l’Horta. Hem fet reunions en caràcter d’urgència quan ha fet falta, amb les màximes autoritats en la matèria, tant a nivell polític, que és el Sr. alcalde, com amb els cossos de seguretat i representants d’Interior de la Generalitat. Dono fe que els cossos de seguretat, aquests darrers dies, estan posant més interès i que un dels problemes que tenen és la falta de recursos humans. Tot i això, el tracte i atenció que han destinat a la gent de l’Horta ha estat molt correcte en la mesura que han pogut.

Ens comenten sovint que no poden arribar on voldrien ells i per arrodonir el problema ens trobem amb la típica situació que identifiquen els autors dels robatoris, els detenen i poques hores després ja tornen a voltar per l’Horta cometent més delictes. Estem concretant data per fer una reunió conjunta amb tot el veïnat de l’Horta, amb Mossos i Urbana, per poder exposar les nostres preocupacions i escoltar els cossos de seguretat.

Faig memòria d’algunes mesures que sempre ens han aconsellat els diferents cossos de seguretat:

–Evitar sempre que es pugui les rutines repetitives dels horaris d’arribar i de marxar de casa (en molts robatoris els lladres han estat vigilant la casa i els hàbits de la gent que hi viu).

–Instal·lar alarma connectada a la central.

–Posar càmeres de vigilància.

–Posar reixes i portes blindades amb panys de seguretat.

–Posar tanca perimetral a la vivenda.

–Posar algun gos de vigilància.

–Posar a lguna ràdio i l lums temporitzades.

–No enfrontar-se als lladres.

Important: en cas de necessitat, trucar al 112 a través de l’aplicació My112, ja que us localitzen automàticament, cosa que a l’Horta és molt útil. Ens queda feina per fer quant a la millora de la seguretat a l’Horta i continuarem en aquest sentit lluitant perquè es vagin fent passos endavant i no se’n facin cap enrere. La gent de l’Horta de Lleida tenim el dret a viure sense l’angoixa i la por que crea la inseguretat.

tracking