SEGRE

Un grup de veïns del barri
de Cappont

Veïns de Cappont

Creado:

Actualizado:

Sra. Directora: 

Som un grup de veïns/es del barri de Cappont que mostrem disconformitat amb l’obertura del centre d’oratòria musulmà que es vol instaurar a l’antic rentador de cotxes de l’av. Alacant. Abans d’explicar els nostres motius volem aclarir que nosaltres no volem que ells no tinguin cap recinte per fer les pregàries, però considerem que aquest no és el lloc oportú. De fet, fins a l’any 2021 l’ordenança municipal no permetia obrir espais de culte perquè es considerava uns usos no adequats en el teixit urbà. 

D’una banda, el local que es pretén obrir té una acollida de 200 persones. Aquest local està situat davant d’una rotonda que dona accés a un dels carrers principals del barri sense cap espai on aparcar els cotxes. En el moment de les oracions, com afectarà el trànsit l’arribada de totes aquestes persones? Som coneixedors/es que, en altres barris on hi havia aquest servei, quan el local era ple, els fidels ocupaven les voreres del mateix carrer per poder resar. 

A més a més, durant la pregària utilitzen unes músiques que se senten en un radi força llunyà (tal com passava al Palau de vidre dels Camps Elisis). S’ha plantejat l’Ajuntament com afectarà els veïns? Tal com afirma la comunitat musulmana al dia hi haurà 3 oracions. No estem parlant d’un fet puntual a la setmana, no. Serà cada dia i en repetides ocasions. És important remarcar que al barri hi ha altres centres de culte situats en alguna plaça envoltats de zona verda o amb possibilitat d’aparcament. A més a més, són edificis independents, no en uns baixos d’un edifici al mig d’un carrer transitat. Un altre exemple són les escoles que també es posen en espais similars. De fet, l’institut que es tenia previst construir també era en un espai on no tocava amb cap habitatge. 

D’altra banda, com a lleidatants/ es ens preocupa la pèrdua d’essència del nostre barri en el qual generalment han viscut i hi vivim diferents generacions d’una mateixa família. El lloc on es pretén ubicar és una zona residencial i tranquil·la; amb parcs, plena de negocis de fa molts anys com pastisseries, bars, carnisseries… Quin canvi suposarà l’obertura d’aquest espai de culte al barri de Cappont? 

Ens estimem el barri i volem mantenir la seva arrel. Som conscients que la societat és canviant i flexibilitzem l’espai oferint i fent ús de nous comerços de diferents cultures que han pogut i volgut ubicar-se al nostre barri, però considerem que l’arribada d’aquest servei provocarà un canvi molt important als carrers, locals i habitatges propers. Ens sentim compromesos amb el barri, amb el que hem fet i volem fer perquè continuï creixent. Per aquest motiu manifestem el nostre desacord i, de manera respectuosa, demanem que es paralitzi l’obertura d’aquest centre de culte en aquest espai central del barri, de la mateixa manera que tampoc acceptaríem qualsevol altre servei que suposés tanta mobilitat de persones, adherit als habitatges, així com un canvi substancial de l’essència de Cappont i els seus veïns/es. Un grup de veïns del barri de Cappont

Titulars del dia

* camp requerit
Subscriu-te a la newsletter de SEGRE
tracking