SEGRE

COLABORACIÓN

La Paeria dóna l’esquena a la Mariola

Creado:

Actualizado:

Els veïns del barri de la Mariola estan desesperats, desconcertats i desencantats amb la manera d’actuar i el tracte que reben per part de l’Ajuntament de Lleida. Ja no saben què més fer perquè la Paeria deixi de mirar cap a un altre costat i es prengui seriosament els greus problemes d’inseguretat i incivisme que pateix aquest barri de Lleida.

Els mateixos veïns del barri es pregunten: que més ha de passar perquè la Paeria actuï i busqui una solució?

Hi ha hagut assassinats, hi ha venda de drogues, inseguretat, incivisme i okupacions il·legals de pisos sense que es faci, almenys això és el que sembla i el que es percep, absolutament res per evitar-ho.

I davant d’aquesta situació, la resposta del govern de la Paeria a les reiterades iniciatives que ha presentat el grup municipal del Partit Popular per, almenys, intentar buscar una solució als problemes que pateix la Mariola, moltes d’aquestes a instància dels mateixos veïns, que se senten desemparats i abandonats en les seves justes reivindicacions, és que som uns alarmistes i uns exagerats i que, amb les nostres denúncies, l’únic que fem és estigmatitzar el barri de la Mariola. També deien el mateix del Centre Històric i tots sabem com ha acabat.

Des del grup municipal del Partit Popular reclamem i insistim que la Paeria elabori un pla d’actuació contra la inseguretat i l’incivisme al barri de la Mariola, un pla que hauria de tenir un marcat caràcter social i que, a més, hauria d’anar acompanyat d’una presència policial més activa i continuada per evitar que es continuï donant la imatge que el barri de la Mariola és un barri sense llei.

Bàsicament, del que es tracta és que l’Ajuntament de Lleida posi en marxa un protocol d’actuació conjunta entre la Regidoria de Seguretat Ciutadana i les Polítiques per al Civisme i la Igualtat i la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones amb l’objectiu de dur a terme totes les actuacions que siguin necessàries per incrementar la seguretat i evitar les actituds incíviques al barri de la Mariola.

En definitiva, el que es pretén és ajudar les persones que ho necessitin i que tothom compleixi i respecti la llei. Ja n’hi ha prou de tanta permissivitat.

És responsabilitat de l’Ajuntament de Lleida vetllar pel manteniment d’un clima de civisme, de convivència social i respecte mutu que fomenti les relacions solidàries, tolerants i respectuoses entre els ciutadans i les ciutadanes i, per aconseguir-ho, és necessari adoptar les mesures i els mecanisme adients per corregir i acabar amb les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida dels veïns de la Mariola, en particular, i de la ciutat de Lleida, en general.

Per tant, el fet que el govern municipal hagi menyspreat i rebutjat les nostres propostes, significa que es nega a millorar la qualitat de vida i la convivència de la nostra ciutat.

Els veïns de la Mariola paguen els seus impostos com qualsevol altre ciutadà de Lleida i es mereixen rebre un tracte correcte i que es busqui una solució als molts problemes que pateixen, i no que la Paeria els doni l’esquena.

tracking