SEGRE

COLABORACIÓN

La cultura és una eina de destrucció massiva de la intolerància

Paer en Cap de cervera

La cultura és una eina de destrucció massiva de la intolerància

La cultura és una eina de destrucció massiva de la intolerànciaSEGRE

Creado:

Actualizado:

el Dissabte dia 19 de gener va ser un dia molt gran per a Cervera i la comarca de la Segarra. Va ser un dia històric perquè, en un majestuós Gran Teatre de la Passió de Cervera, va arrancar amb força i determinació un any en què Cervera és Capital de la Cultura Catalana. Ho va fer amb l’espectacle MEM.

És molt important per a Cervera ser Capital de la Cultura Catalana per consolidar, definitivament, i de manera inequívoca, la marca cultural lligada a la nostra ciutat. Cervera és un referent cultural a Catalunya.

És important també per posar en valor la gran qualitat creativa de Cervera. Les nostres entitats i professionals mostraran les seves capacitats i les seves propostes.

Tindrem més visites a la ciutat que ompliran els nostres carrers i les nostres places, visitaran els nostres espais màgics, el nostre comerç i els nostres restaurants. Serà un any en el qual ens ho passarem molt bé i per tot això estem molt contents.

Però estem contents també perquè, liderant aquest projecte de país, tindrem en la cultura un eina per combatre tot allò que no ens agrada de la nostra societat.

No ens agrada aquesta Europa que mira cap a un altre costat i abandona els refugiats al mig del mar Mediterrani. Això ho hem de combatre amb més cultura.

No ens agrada el masclisme ni la violència masclista, tan arrelats en la nostra societat. També hem de lluitar contra aquesta xacra amb més cultura.

No ens agrada la intolerància vers les diferents maneres d’estimar, totes elles meravelloses. Ens cal més cultura per fer-hi front.

No ens agrada la manca d’empatia de molts davant de les persones que tenen altres capacitats i que són tan necessàries a la nostra societat. Amb més cultura hem d’acabar amb aquesta actitud.

La cultura és una eina de destrucció massiva de la intolerància i la ignorància.

Volem menys guerres i més literatura.

Menys violència i més música.

Menys masclisme i més poesia.

Menys repressió i més cinema.

Menys cops de porra i més dansa.

Menys jutges injustos i més pallassos.

És per tot això que volem posar la cultura al davant de tot.

Per aquest motiu vull donar les gràcies a totes aquelles persones i entitats que han fet possible aquesta capitalitat. A totes les entitats de Cervera que s’estan bolcant en aquest projecte de ciutat, veïnes i veïns, treballadors municipals, comissariat, administracions i patrocinadors.

I gràcies al conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig. El vaig visitar poques setmanes després de ser nomenat paer en cap de Cervera l’any 2011 i li vaig demanar ajuda per fer de Cervera un referent cultural al nostre país i ell ens ha ajudat molt tots aquests anys.

Aquesta capitalitat cultural està dedicada a les preses i presos polítics catalans, a les exiliades i exiliats polítics catalans i a tots aquells artistes que han hagut de marxar d’aquest país per la manca de llibertat d’expressió.

A Cervera, som molts els que estimem la cultura, i estimar la cultura és estimar Catalunya. L’única manera de protegir la nostra cultura i la nostra llengua és implementar la república catalana al més aviat possible.

Com a paer en cap de Cervera estic segur que una gran majoria de cerverines i cerverins estem a disposició del president de la Generalitat de Catalunya per fer efectiva la República Catalana.

Em sento molt orgullós de ser el paer en cap de Cervera. Em sento molt orgullós de ser cerverí, de ser segarrenc, de ser de les Terres de Lleida.

Visca la cultura! Visca Cervera! Visca Catalunya lliure!

tracking