SEGRE

COLABORACIÓN

Ni esclavistes ni racistes, els productors de fruita de Lleida creen llocs de treball dignes

president d’ASAJA Lleida

Ni esclavistes ni racistes, els productors de fruita de Lleida creen llocs de treball dignes

Ni esclavistes ni racistes, els productors de fruita de Lleida creen llocs de treball dignesSEGRE

Creado:

Actualizado:

No és just que des d’alguns mitjans de comunicació es criminalitzi els productors de fruita de Lleida acusant-nos d’esclavistes i racistes, quan el que fem és crear 35.000 llocs de treball dignes, perquè la gent que ve a treballar a les nostres terres, molts d’ells provinents de països on les condicions de feina i de vida són molt difícils, puguin guanyar-se la vida i ajudar les seves famílies a cobrir les necessitats i prosperar. Aquí necessitem mà d’obra i els donem feina al camp amb sous de més de 1.200 euros al mes, sense mirar el color de la seva pell, i l’únic que els demanem és que tinguin la documentació necessària per poder tenir un contracte de treball.

Les organitzacions agràries, les patronals i les cooperatives de la fruita de Lleida complim escrupolosament amb les condicions laborals que marca el conveni agropecuari, amb alta a la Seguretat Social, contracte de treball, prevenció de riscos laborals i assegurança del conveni, i seguim el protocol sanitari que marca la Generalitat de Catalunya. Les dades de la inspecció de Treball de 2019 parlen per si soles i demostren la feina ben feta per part dels productors. Volem recordar que la campanya de la fruita de Lleida aporta més de 200 milions d’euros d’ingressos a les arques públiques, amb els quals es poden pagar els serveis socials necessaris. Sembla que des d’alguns mitjans de comunicació es pretén que deixem de produir fruita a Lleida, però no se’n sortiran perquè ens estimem el nostre ofici i, per sobre de tot, estem arrelats a la nostra terra. No ens cansarem de defensar el sector, ja que no són justes ni certes les acusacions que se’ns fan des de diferents àmbits, que no fan més que deixar palesa la falta de coneixement que tenen de la campanya de la fruita de Lleida. Abans de parlar s’ha de conèixer la realitat, potser així evitarien caure en els tòpics que desinformen la població i intenten desprestigiar la feina que fan les pageses i els pagesos lleidatans.

També volem que es parli amb propietat quan s’utilitza el terme temporer, ja que són temporers les persones que exerceixen una feina temporalment, amb un contracte de treball. La resta de persones que arriben fins aquí sense la documentació correcta per treballar no els podem considerar temporers. No és just que se’ns culpi de l’arribada de persones sense la documentació per treballar quan des del primer moment hem demanat que només es desplacessin a Lleida les persones que comptessin amb un contracte de treball.

Els migrants i el sector productor de la fruita ha conviscut durant molts anys, conviuen i conviuran en el futur, i seguirà sent una convivència respectuosa i beneficiosa per a ambdues parts, perquè les pageses i pagesos de Lleida no som ni racistes ni explotadors.

tracking