SEGRE
Trinxeres

TrinxeresSEGRE

Creado:

Actualizado:

Ja estic vacunat amb la pauta completa d’AstraZeneca.

No els negaré una certa decepció, però, tal com s’han posat les coses arran de la irrupció de la variant Delta, me l’empassaré sense escarafalls. No em sembla oportú ni elegant queixar-me mentre el jovent s’empesta a velocitat de vertigen.

Ja sé que no es comporten tan responsablement com caldria en determinades circumstàncies, però tampoc no em sembla honest criminalitzar-los, atès que en aquesta crisi tots hem fet de més i de menys.

En qualsevol cas, sembla clar que només tenim una arma al nostre abast: vacunar a tort i dret, a la major velocitat possible. Ben mirat, no és poca cosa.

Tant de bo disposéssim de vacunes per a altres problemàtiques.

No sé si la pandèmia ho ha facilitat, però la sensació que la irritació comença a traduir-se en violències de tota mena s’estén com una taca d’oli. El ministre Garzón ha estat frívol i maldestre situant, ara, el debat sobre l’elevat consum de carn a casa nostra.

S’ha comportat més com l’activista que és que com el ministre que esperem que sigui.

Però les reaccions posteriors han estat tan teatrals i tan sobreactuades que farien riure si no fos perquè estem parlant de coses molt serioses. Crec que un canvi cultural de la magnitud que planteja el ministre no s’hauria de presentar com una opció ideològica, que per altra banda ja practica molta gent per sota dels cinquanta anys.

Sobretot si el que es pretén és millorar la nostra salut i la del medi ambient.

Cal, com a mínim, un procés d’elaboració, debat i tramitació suficientment llarg i participatiu perquè les resistències puguin superar-se sense traumes econòmics ni confrontacions innecessàries. Però en el món actual sembla no haver-hi manera d’abordar cap problema sense que immediatament es munti una guerra civil.

No sé quants fronts podem mantenir alhora, però el que s’està covant en termes generacionals em preocupa i molt.

Per si no en teníem prou amb l’atur juvenil desbocat, les condicions laborals del jovent i les seves repercussions en el sistema de pensions i les infeccions dels que no estan vacunats, només ens calia ara enredar-nos en la trinxera alimentària. Embolica que fa fort.

tracking