SEGRE
Berlusconi

BerlusconiSEGRE

Creado:

Actualizado:

Hem sabut aquests dies, en llegir-se el testament de Berlusconi, que ha deixat als seus cinc fills un llegat de més de 6.000 milions. La immensa fortuna de l’exprimer ministre italià, traspassat el mes passat als 86 anys, estava conformada per empreses i propietats de tota mena. Una de les qüestions que generaven més morbo als mitjans era què li correspondria a la seva darrera dona, Marta Fascina, la diputada del seu partit Forza Itàlia de només 33 anys amb la qual va consolar-se en els darrers temps.

Ara ja ho sabem, cent milions per a ella i uns altres cent per al seu germà Paolo, i trenta més per al seu home de confiança Marcello Dell’Utri, cofundador del seu partit i condemnat a set anys de presó per vincles amb la màfia siciliana de la Cosa Nostra. L’altra qüestió important era conèixer sobre qui recauria el control majoritari de Fininvest, el seu empori empresarial en un escenari que recordava la sèrie de moda Succession que tantes bones estones ens ha fet passar a la plataforma televisiva de torn. A diferència de la ficció i de manera sorprenent per a molts, Silvio ho ha deixat tot molt ben lligat i de manera satisfactòria per a tota la seva prole.

Pier Silvio i Marina, els dos fills més grans, rebran conjuntament el 53% del grup, mentre que els altres tres, Luigi, Eleonora i Barbara, rebran el 47% restant. Malgrat els percentatges diferents, Marina ha aclarit en un comunicat que cap dels germans no tindran el control exclusiu de l’empori que abans exercia el seu pare, la qual cosa, si més no, els obligarà a parlar-ne cada cop que s’hagi d’escometre canvis en la gestió o del que sigui que hagin de canviar. No sé quants diners hauran d’ingressar a la hisenda italiana els seus hereus en forma d’impost de successió.

Coneixent el personatge, m’imagino que també ho haurà deixat lligat de manera que hagin de pagar el mínim del mínim, i ves que no hagin de cobrar, encara. Del que estic segur és de l’herència política que ens ha llegat a la resta de la humanitat, la que fa que avui en democràcia governi o estigui a punt de fer-ho arreu la dreta més ignorant, grollera i retrògrada de la història. Per això, honestament alguns només podem acomiadar-lo amb un sincer “va fan culo, Silvio!”

tracking