SEGRE
La Pasqua: Crist ha ressuscitat

La Pasqua: Crist ha ressuscitatSEGRE

Creado:

Actualizado:

Durant l’any, cada diumenge us proposo una petita reflexió que ens ajudi a compartir l’experiència i els desigs de seguir amb més autenticitat Jesucrist. Reflexió que de vegades té accent informatiu; unes altres, de formació i, sempre, demanant la col·laboració de tothom perquè la nostra Església es presenti amb millor rostre a la societat a què vol servir i evangelitzar.Avui proposo només una felicitació a tothom per aquest esdeveniment transcendental de la Pasqua. Als cristians, perquè l’alegria sigui coherent amb l’anunci del Ressuscitat; a tots els altres, perquè escoltin i sentin la felicitat que embarga les confessions cristianes i coneguin amb més detall la cosmovisió que neix de les paraules i els fets de Jesús de Natzaret.

I ho faig amb les paraules de poetes que commouen el cor dels seus lectors i evoquen amb sintètica redacció el fet de la Pasqua. El seu llenguatge és universal i ens apropa amb molta bellesa al misteri que celebrem. En aquesta ocasió he d’explicar als lectors dels diaris que no tenen a prop el full distribuït setmanalment a les parròquies qui són aquests poetes que apareixen a la primera plana del full dominical com a felicitació. Preferia que fossin ells qui ens parlessin de la Pasqua.

Dels molts poetes que han escrit sobre aquest esdeveniment, he triat els versos de tres d’ells que són sobradament coneguts per tots vosaltres: Joan Maragall, Pere Casaldàliga i Lope de Vega..Maragall titula el seu breu escrit Alegria de la Pasqua, i entre altres coses diu: “La nit de Pasqua florida és una nit de cantera”, i demana que ens sentim acompanyats per l’alegria que produeix aquest singular esdeveniment. Casaldàliga, en el seu Hambre de ti , escriu: “Hambre de ti nos quema, muerto vivo… y en ti podremos encender el alba.” I per últim, Lope de Vega, en el seu famós sonet Pastor que con tus silbos amorosos, afirma això: “Oye, pastor, pues por amores mueres, no te espante el rigor de mis pecados, pues tan amigo de rendidos eres.” Amb tota seguretat, trobareu altres poetes que us evocaran aquest dia gloriós; també abunden escrits bonics i compromesos d’altres autors que ens ajuden a viure l’alegria i l’esperança en la Resurrecció de Jesucrist. S’acostumen a donar felicitacions per aquestes festes en forma de postals que reprodueixen obres de pintors famosos que recorden la Pasqua cristiana.

És una forma adequada de contemplar la bellesa que ens brinden els seus autors per al nostre gaudi. No oblidem grans peces musicals que desperten en nosaltres contemplació i recolliment.Allò verdaderament important per als cristians és la celebració de la Pasqua i les conseqüències que se’n deriven per a la nostra vida personal i comunitària però, sens dubte, la fe també crea cultura, el profit de la qual arriba a tothom de generació en generació i es viu a tots els pobles de la Terra.Bona Pasqua de Resurrecció!

La Pasqua: Crist ha ressuscitat

La Pasqua: Crist ha ressuscitatSEGRE

tracking