SEGRE

TRIBUNA

El nou web de la Paeria, porta d'entrada a la Lleida digital

El nou web de la Paeria, porta d’entrada a la Lleida digital

El nou web de la Paeria, porta d’entrada a la Lleida digitalSEGRE

Creado:

Actualizado:

Incrementar la transparència i el bon govern, incloure la innovació en les polítiques públiques, fomentar les infraestructures TIC, treballar per una ciutat intel·ligent i per una administració oberta i propera són alguns dels reptes de mandat des de la regidoria de Presidència, i obrir la porta a la Lleida digital és un dels objectius assolits.

Fa unes setmanes vam presentar el nou web de Paeria, que esdevé un canvi pel que fa a les polítiques de digitalització i és un nou portal més àgil, útil, fàcil, intuïtiu i segur. El web que hem deixat enrere era una pàgina que feia més de dotze anys que estava en funcionament, que aglutinava una multiplicitat de webs externs –més de cent!– i que, en lloc de resoldre ràpidament les consultes de la ciutadania, era un garbuix de dades que infoxicaven més que informaven.Posar ordre i fer-ho des de la mirada de l’usuari ha estat el principal objectiu, seguint una de les nostres màximes, que és la de posar els drets de totes les persones al centre. Fem passos endavant per facilitar i millorar l’agilitat de tràmits, consultes i cerques.

A més s’ha fet amb la tecnologia més avançada, optimitzada en la multiplicitat de dispositius des dels quals s’accedeix a la web, el disseny és adaptatiu (responsive) i dissenyat pensant primer en l’ús des dels dispositius mòbils (mobile first), perquè més del 60% dels usuaris accedeixen al nostre web des de tauletes o telèfons mòbils.El nou lloc web és un dels reptes més importants i hi hem treballat, sobretot, per poder enllestir la primera fase, la més visible, que va culminar amb la publicació del web principal. La segona fase, en la qual ja estem treballant, inclourà la resta dels departaments i permetrà una homogeneïtzació total. Finalment, tots aquests canvis, permetran abaratir considerablement els costos de manteniment i augmentar la ciberseguretat (a tall de curiositat, el 2019 érem dels ben pocs municipis catalans que encara mantenien el domini .es, aquelles coses tan senzilles i que són de mera voluntat –o manca voluntat– política).Un web que ha costat 44.165 € als lleidatans i lleidatanes, perquè gràcies als fons Next Generation n’hem pogut rebre el 65% del finançament.

A més, s’ha elaborat des del ParcAgroBioTech Lleida amb la tecnologia més avançada. La tecnologia utilitzada i el nou model de gestió de webs permetrà a la vegada un estalvi econòmic considerable als ciutadans en els costos recurrents tant de manteniment com d’allotjament. Infinites gràcies a tot l’equip que l’heu fet possible.Els ajuntaments som l’administració que està més a prop de la ciutadania i hem de ser capaços de poder posar les persones al centre i facilitar l’atenció, la informació i la transparència.

En aquest cas, el web només és un exemple de tota la transformació digital que està patint la nostra ciutat, Lleida.A tall d’exemple, hem realitzat altres projectes: els pressupostos oberts, perquè tothom pugui consultar en què s’inverteixen els diners; la bústia ètica, un canal segur de participació electrònica que permet a la ciutadania i als servidors i servidors públics informar o denunciar qualsevol mala pràctica en la gestió de l’ajuntament; l’Empadrona’t, perquè empadronar-se ha de ser fàcil i treballem per garantir drets; habilitació de punts de suport digital per ajudar a reduir la bretxa digital; l’OAC 360, que ha permès garantir una millor atenció juntament amb els 6 Punts de Suport Digital i els 3 punts d’autoservei; hem facilitat els pagaments de forma electrònica i també a través de Bizum; l’habilitació de punts wifi gratuïts arreu de la ciutat i la creació d’aplicacions útils com la targeta de resident de zona blava, la reserva entrades per a piscines, el portal Convoca, la preinscripció d’escoles bressol o la consulta del lloc d’enterrament dels difunts al cementiri municipal, entre d’altres. La transformació digital també ha arribat a la gestió interna de l’ajuntament complint l’objectiu de paper zero i també a la ciutat amb la constitució de la Comissió de Transformació Digital i l’adhesió a l’Agenda Digital dels municipis de Catalunya, convertint-nos en la primera ciutat a adherir-se. Sense deixar de banda que el principal repte de l’administració és escoltar, atendre i servir la seva ciutadania i que l’atenció presencial és millorable i insubstituïble, apostem per una Lleida digital, oberta i de futur que sigui porta d’entrada i acollida a tots els lleidatans (i aquells que desitgin ser-ho!) i que no deixi ningú enrere.

El nou web de la Paeria, porta d’entrada a la Lleida digital

El nou web de la Paeria, porta d’entrada a la Lleida digitalSEGRE

tracking