SEGRE
Què és Notion?

Què és Notion?SEGRE

Creado:

Actualizado:

Va aparèixer l’any 2013, fa una dècada, com una start-up experimental que buscava millorar la productivitat. Amb els anys, els usuaris se l’han anat fent seva i, gràcies a les seves aportacions, han configurat un espai on trobar solucions per a una gran quantitat de tasques diàries, vinculades a l’ofimàtica personal i a l’empresa, i que ens ajudaran de ben segur a automatitzar coses.

Hi ha usuaris que il·lustren l’aplicació de Notion com una navalla suïssa, d’aquelles que poden fer de tot, sempre que la sapiguem programar correctament, cosa que no sempre serà fàcil. És per això que molts usuaris, centenars i milers, s’han preocupat de crear plantilles que puguin ser útils per a les empreses en aspectes, per exemple, com els de gestionar projectes en grup, crear comunitats, calendaris grupals, tasques de projectes o fluxos de treball.

Aquests usuaris posen les seves plantilles en venda perquè l’aterratge a la plataforma Notion sigui al més senzill possible, i ja es tinguin tots els paràmetres configurats. És com tenir la possibilitat de conduir un vehicle d’alta gamma a molt baix cost utilitzant els assemblatges que realitzen mecànics pel seu compte, i que podem escollir segons les nostres necessitats i pressupost.

Alguns d’aquests usuaris que elaboren plantilles per a Notion s’han guanyat molt bé la vida, darrerament. Una eina similar a Notion és la històrica i ja anomenada IFTTT (If This Then That), que automatitza processos entre aplicacions, per exemple, que quan publiquem una piulada a Twitter automàticament quedi registrada a un document Excel a Google Drive, o que es publiqui en un bloc propi.

O que quan fem una fotografia a Instagram quedi guardada en un arxiu o es torni a publicar en un altre lloc. Quan pensàvem que el nostre pas per Internet era rutinari i monòton, eines com Notion fan que es converteixi en una nova aventura que albira molts i nous coneixements per descobrir. Recomano entrar-hi a formar-ne part i veure què podem fer, moure’ns entre blocs, mòduls i pàgines, i veure’n totes les possibilitats.

tracking