SEGRE

EMPRESES RESULTATS

BonÀrea Corporació invertirà aquest any 120 milions en 44 botigues i el complex d'Épila

A més de millores al centre de Guissona, on acabarà la nova depuradora d'aigua i iniciarà la planta de biogàs || Vendrà gas directament al consumidor i traurà cinquanta nous productes alimentaris

Imatge aèria del complex carni de BonÀrea a Guissona.

Imatge aèria del complex carni de BonÀrea a Guissona.BONÀREA CORPORACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BonÀrea Corporació portarà a terme aquest any inversions per valor de 120 milions d’euros, aproximadament un 30% més respecte a l’exercici anterior. Així es va detallar ahir a la Junta d’accionistes, que van poder seguir la reunió per videoconferència i amb la delegació de la representació. Una part de les inversions es destinaran a obrir 24 noves botigues BonÀrea i ampliar-ne vint més, així com instal·lar vint nous Box Online –consignes refrigerades per recollir gratuïtament les compres online– i als magatzems Cash & Carry de Madrid, Barcelona i Lleida. També es preveu obrir cinc noves gasolineres, comercialitzar gas directament al consumidor i treure més de 50 noves referències de productes d’alimentació.

La Corporació destaca també les inversions en els dos centres alimentaris. Al de Guissona s’implementaran millores productives, logístiques i mediambientals, entre les quals finalitzar la nova depuradora d’aigua i començar la planta de biogàs.

El resultat net de la Corporació va assolir els 71,5 milions i va crear 169 llocs de treball l’any passat

Respecte al nou centre alimentari a Épila, es destinaran més de quaranta milions d’euros per finalitzar en aquest exercici la primera fase de les obres per dur a terme el projecte empresarial més gran de BonÀrea i tancar també a Aragó tot el cicle productiu complet. El projecte té diverses fases i entre l’any passat i aquest destaca el moviment de terres, l’inici de la construcció de la nau logística, la dels tallers i la dels rentadors de safates. També la urbanització amb la realització de galeries de serveis, depuradora, potabilitzadora i els carrers de la parcel·la. Entre els anys 2021 i 2022 construirà la zona logística, centre promocional (amb supermercat, restaurant i gasolinera), tallers de manteniment i planta d’aliments per a mascotes. Del 2023 al 2026 serà el torn dels escorxadors i sales d’especejament per a aus i bestiar. Entre els anys 2027 i 2029 es preveu la posada en marxa de les plantes per a elaborats, cuinats, assecadors, plantes de postres, líquids, pa, etcètera.

La Junta General d’Accionistes de BonÀrea Corporació va aprovar els comptes del 2019 presentats pel president, Jaume Alsina Calvet, i el conseller delegat, Ramon Alsina. Són comptes de rècord, amb inversions de 94,3 milions d’euros, vendes totals de 1.920 milions, resultats nets de 71,5 milions i cash flow net de 110,6 milions, amb augments respecte a l’any anterior del 34, 5,7, 12 i 9 per cent respectivament. L’entitat ha experimentat un creixement en totes les seues activitats i línies de negoci.

Reparteix 15,6 milions entre els accionistes com a dividends

La Junta de BonÀrea Corporació va aprovar, per cinquè any consecutiu, incrementar el dividend fins als dinou euros per acció (un 5,5 per cent més que a l’anterior exercici). Una part d’aquest dividend (9 euros per acció) ja es va pagar el gener del 2020, i la resta del dividend (10 euros per acció) s’abonarà després de la Junta General. La remuneració a l’accionista arriba als 15,6 milions d’euros, la qual cosa representa un 21,8 per cent del resultat net de l’exercici. Els accionistes es poden acollir al sistema de retribució Dividend/Acció, que permet optar entre el cobrament en efectiu o rebre accions noves mitjançant operacions d’ampliació de capital.

tracking