SEGRE

Les eleccions agràries del 2021 seran les primeres amb vot electrònic

Imatge d’arxiu de treballs de sembra d’ordi en una explotació de Castellnou de Seana.

Imatge d’arxiu de treballs de sembra d’ordi en una explotació de Castellnou de Seana.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions agràries del 2021 a Catalunya seran les primeres en la seua història en les quals s’utilitzarà el vot electrònic després que la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat i les organitzacions agrícoles més representatives, Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), hagin acordat fer-ho d’aquesta manera, ha anunciat el Govern en un comunicat aquest divendres.

Davant d’aquest anunci, el Govern haurà d’impulsar la modificació legislativa que introduirà la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries, un fet que ara mateix ja es troba en procés de tramitació.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha valorat positivament aquest acord i ha assegurat que els agricultors "seran un dels primers col·lectius que votarà electrònicament en la Catalunya del segle XXI".

Per tenir el material necessari per poder realitzar el vot electrònic, Agricultura compta amb l’ajuda de la Direcció d’Innovació i Dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, ambdues institucions públiques de la Generalitat.

Les anteriors eleccions agràries van tenir lloc el 28 de febrer de 2016, va participar el 53,9% del cens de 26.001 electors i va caldre constituir 565 meses electorals en 555 municipis.

tracking