SEGRE
alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MIQUEL GIMENO

Projecte:

Osmon

Objectiu:

Preservar el medi ambient

Qui és? Miquel Gimeno és el primer president de l'Associacio Organització Social pel Món (Osmon), fundada per un grup d'estudiants d'ADE i Turisme de la UdL.

El projecte. Un company els va parlar del navegador web Ecosia, que destina els beneficis a plantar arbres. "Nosaltres no podíem crear un navegador, però sí que podíem plantar arbres. Cal crear nous espais verds però també conservant i cuidant el que tenim", explica Miquel.

Dades d'interès. Una de les activitats principals d'Osmon són les reforestacions amb alzines, que cuiden en un hivernacle fins que estan a punt. "Comptem amb l'assessorament de la facultat d'Agrònoms de la Universitat de Lleida, que ens ha ajudat a elegir l'espècie i les tècniques per plantar. A més, tenim acords amb l'ajuntament sobre els espais on fer les plantacions."

D'altra banda, Osmon ha emprès projectes contra els residus. Van començar el mes de desembre passat amb una acció en què van recollir 200 kg de residus al parc de la Mitjana. Des d'aleshores, organitzen recollides cada dissabte per netejar espais com el riu Segre o el Turó de Gardeny. També visiten escoles per conscienciar la canalla, "encara que el col·lectiu més jove hi està molt implicat".

Un espai amb la col·laboració d'Endesa

Miquel, en una de les xarrades que imparteix a les escoles.

Lluitar per un món millor

tracking