SEGRE

Xuxu, un amic a la consulta

El cavall que porta aquest nom és l’última obra del pintor lleidatà Toni Uceda, que el va rescatar d’un contenidor per donar-li una nova vida

En Xuxu, el petit cavall de colors.

Xuxu, un amic a la consulta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a la majoria de nens i nenes, una visita mèdica suposa un mal tràngol. No obstant, els que hagin d’anar a la nova unitat d’urgències pediàtriques Vithas Salut a Lleida trobaran consol en Xuxu, un colorit cavall que Toni Uceda va rescatar d’un contenidor i que va tornar a la vida.

Amb l’antecedent de la Vaca Paca, una escultura de fibra de vidre de mida natural que Uceda va decorar amb  motius hindús, el pintor va decidir vestir de colors Xuxu i donar-li una utilitat solidària exposant-lo a Vithas, on els nens i nenes poden jugar amb ell o fer-s’hi una foto mentre esperen la visita mèdica. Amb aquestes imatges i les que es van prendre durant la Fira de Sant Miquel, en què Xuxu va estar a l’estand de Vithas, està previst muntar un collage per decorar la nova unitat d’urgències pediàtriques. 

Daniel Liendo, del departament de Comunicació de Vithas, explica que la de Xuxu és una història de superació: “Un cavall desplaçat pels joguets moderns que acaba a les escombraries fins que el Toni el recupera, li dóna color, el fa brillar. Li hem donat un toc d’alegria i il·lusió. Li hem pintat llàgrimes a un ull que representen la felicitat davant de la idea d’emprendre una nova vida”, explica Uceda. 

A partir d’ara comença un degoteig d’accions solidàries per ajudar nens amb problemes que portaran Xuxu al Senegal i altres centres hospitalaris o empreses que vulguin acollir-lo. Xuxu, a més a més, tindrà germans que l’ajudaran en la seua tasca solidària. I el nom? “Un dia vam sentir una senyora francesa anomenar al seu gos salsitxa així”, explica Uceda. “A més, l’altre dia em vaig assabentar que hi ha una població xinesa, a prop de la frontera amb el Nepal, amb aquest nom.”

Toni Úceda, el

Xuxu, un amic a la consulta

Els nens que es van fotografiar amb Xuxu a l'estand de Vithas de la Fira de Sant Miquel de Lleida.

Xuxu, un amic a la consulta

tracking